Karagülle; Neden İYİ Dedi...

Start TV’de yayınlanan “HÜRBAKIŞ” programının konuğu olan, MHP’li ünlü cerrah Karagülle, neden İYİ Partili olduğunu açıkladı

BÜYÜKÇEKMECE 26.03.2023 16:21:00 0
Karagülle; Neden İYİ Dedi...

 

Adom Ajans medya grup bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start Tv  ve Start Türk kanallarında  yayınlanan Nezir Karayün ile Hürbakış programının bugün ki konuğu iYi Parti 3. Bölge milletvekili aday adayı Dr. Müslüm Karagülle oldu.

Dr Müslüm Karagülle Kimdir.?

Nezir Karayün ile Hürbakış programının konuğu olan iYi Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı eski MHP’li Dr. Müslüm Karagülle; kendisini şöyle tanıttı. Müslüm Karagülle;1955 yılında Şanlıurfa’da doğdu, ilk, orta ve liseyi Adana’da bitirdi. İstanbul Tıp Fakültesi ve Çapa Tıp Fakültesini bitirip doktor olarak hizmete başladı. Askerliğini yaptıktan sonra tekrar Çapa Tıp Fakültesine girerek Genel Cerrahi Uzmanı oldu. 5 yıl gibi uzun ve meşakkatli bir yol bittikten sonra, mecburi hizmet için Kayseri Yahyalı Devlet Hastanesinde 1 yıl Başhekim olarak görev yaptı. Oradan Adana Numune Hastanesinde göreve başladı.10 yıl kadar Genel Cerrahi uzmanı olarak Adana ve çevre illere hizmet etti. Hizmetini tamamladıktan sonra İstanbul’a gelerek Bakırköy Devlet Hastanesinde 1 yıl hizmet yaptıktan sonra, Çapa’da göreve başlayarak, bir buçuk yıl görev yaptı. Büyükçekmece Devlet Hastanesi Kurucu Başhekimi olarak atandı. Halen Çatalca Devlet Hastanesinde Genel cerrahi uzmanı olarak görev yapmakta.

“Neden İyi Parti..?”

Gazeteci Nezir Karayün’ün neden iYi Parti sorusunu cevaplayan Karagülle; Türkiye’deki siyasi gelişmeler çok hızlı değişiyor, parti içi ve parti dışı birçok gelişmeler yaşanıyor, ben iki defa Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili aday adayı oldum. Son zamanlarda Türkiye’de yaratılmak istenen bir kaos ortamı var, bu nedenle tüm parti guruplarında bir kargaşa yaşanıyor. Bu konuda genel başkanımız Meral Akşener’in çabalarını görüyorum. Daha öncesinde de kendisiyle siyaseten birlikte olduğum, gördüğüm ve tanıdığım bir insandır. Türkiye’yi vatanını seven bir insanın yapması gerekenin bu olduğunu düşündüğüm ve bizim de özelliklerimize uyduğunu gördüğüm için bu yolda yürüme kararı aldım. Aynı zamanda beraber siyasi çalışmalarda bulunduğum, yıllarca Milliyetçi ve Ülkücü olarak çalışma yaptığım kendime en yakın parti gördüğüm ve milletinde teveccüh edeceğini düşündüğüm için iYi Parti’ye aday oldum.

“Neden Millet Vekili Aday Aday’ı Oldunuz..?”

Gerçeği söylemek gerekirse ben yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim ve bütün yaşam mücadelemi kendim yaptım. Çocukluğumda koymuş olduğum bir hedef vardı ben Doktor olacağım ve en iyi Tıp Fakültesinde okuyacağım dedim ve hedeflerim doğrultusunda bu zamana kadar geldim. Ben dinini, vatanını ve milletini seven biriyim. Kimseye bir düşmanlığım yok. Meclise girip halkıma, vatanıma ve dinime hizmet etmek için adaylığımı koydum. Bu hizmeti en iyi yapacağım yer, Türkiye Büyük Millet Meclisi olacağını düşünüyorum. Her hangi bir siyasi parti içerisinde görev almak değil. İYİ Parti’nin politikalarını benimsediğim için genel başkanımız Merak Akşener’in yaklaşımlarını kendime yakın bulduğum ve gördüğüm için, dünya görüşüme hitap eden parti iYi Parti’dir. 

“Ülke Gündemini Nasıl Değerlendiriyorsunuz..?”

Maalesef ülkemizde küçük bir kıyamet kopmuş gibi, ama bunun sebebi 24 yıl önce deprem’den ders almayan insanlarımız ve yöneticilerimizdir. Bu 24 yıl boyunca bütün bilim adamlarının uyarısına rağmen en ufak bir yatırım yapmadan geçirdik. Türkiye eğer bir deprem bölgesi ise, her bölge fay hatlarıyla doluysa, hep söyledikleri gibi deprem öldürmüyor, binalar öldürüyor, alt yapı öldürüyor bunun için en ufak kimse parmağını oynatmamışsa bunda bir tedbirsizlik var demektir. Sorumluları mutlaka cezalarını çekmeleri gerekmektedir.

“Vatandaşa Seçimlerle İlgili Neler Önerirsiniz..?”

Seçimin demokratik olabilmesi için, katılım oranının yüksek olması lazım. Kendi partisine sahip çıkacak, Türkiye’nin geleceğine parmak basacak, başkanını seçecek bu nedenle vatandaşın oy kullanmaya gelmesi çok önemli, sandık vatandaşın namusudur bu nedenle sandıklara sahip çıkılması gerekir. Türkiye’de değişim şart oldu. Ülkemiz kaosa gidiyor çok ciddi çatışmalara gebe olacağını düşünüyorum, bunun tek sebebi herkes birbirini düşman görmesi. 

“Adalet ve Eğitim” 

Benim için çok önemli bir şey, gündemde konuşulan İstanbul sözleşmesi var, elbette İstanbul sözleşmesinin kendine göre ağırlığı var, fakat değil İstanbul sözleşmesi, Dünya sözleşmesi yapsanız çocukluktan itibaren, eğitimin başından itibaren, çocuklarınıza vatan sevgisi, toplum sevgisi, Allah sevgisi, hayvan ve doğa sevgisi öğretmez ve böyle yetiştirmezseniz, istediğiniz sözleşmeyi istediğiniz yasayı çıkarın bu cinayetler durmaz. Yapılacak tek şey var Adalet ve Eğitim. Eğitimi yeniden düzenleyip sıfır yaş gurubundan ve en geç beş yaş gurubundan eğitmeye başlamak. İşte o zaman çocuklarımıza gençlerimize temiz bir dünya bırakmış olacağız. İnanıyorum ki daha iyi günler bizleri bekliyor, inşallah daha güzel şeyler yaşayacağız.


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net
Anahtar Kelimeler: Karagülle; Neden ...