Her Çocuk Kıymetli ve Özeldir

Büyükçekmece Spor Lisesi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Tepekent villaları içinde hizmet vermeye başladı.

BÜYÜKÇEKMECE 28.12.2022 14:00:00
Her Çocuk Kıymetli ve Özeldir

Büyükçekmece Spor Lisesi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Tepekent villaları içinde hizmet vermeye başladı.

Büyükçekmece Spor Lisesi Kurucu Müdürü Kemal Okumuş gazetemiz imtiyaz sahibi olan Nezir Karayün ’e bilgi verdi. 

“Bireysel Spor Dalları”

Her Çocuk Kıymetli ve Özeldir ilkesini benimseyen, öğrencileri için yeni kurulan okulunda bütün faaliyetlerini sağlayan, Büyükçekmece Spor Lisesi Kurucu Müdürü  Kemal Okumuş, Okulumuzu bu sene faaliyete geçirdik, yolun başındayız gibi gözüke bilir ama biz bu dezavantajı, avantaja çevirerek okulumuzda birçok spor lisesine oranla bütün faaliyetlerimizi etkinleştirdik. Bunlar; voleybol, basketbol, futbol, futsal, hentbol, badminton, floor curling, dart, masa tenisi, yüzme, okçuluk, jimnastik, atletizm, ve bireysel spor dallarında, eğitime başlayarak, devam ediyoruz. 

“İnce Eleyip Sık Dokumak”

Eğitim Öğretim yılına yeni adım atan okulumuzda, şuanda sınıf mevcudumuz 30 öğrenciden oluşmaktadır. Spor liseleri Temmuz ayında özel sınavla seçilerek alınan öğrencilerden oluşur. 2023-2024 yılında iki derslik açarak 60 kişilik kontenjan açmayı hedefliyoruz. Okulun yeni açılması her ne kadar eksik gibi gözükse de biz bu eksikliği artıya çevirerek dakikaları ince eleyip sık dokuyup dolu dolu,  vakit geçirilmesi içim bütün öğretmenlerimiz öğrencilerimizle ayrı ayrı ilgileniyor, bu yönden de öğrencilerimiz kendilerini özel de hissedebiliyorlar. Öğrencilerimiz boş kaldığı vakitlerde, teneffüslerini değerlendirip, dart ve masa tenisi etkinliklerini yapabiliyor kendilerine geniş kapsamda seçeneklerde sunulabiliyor. 

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın”

Beylikdüzü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte Yüzme bilmeyen kalmasın projesi, kapsamında her Perşembe yüzme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Büyükçekmece Geçlik ve spor ilçe Müdürlüğü ile okçuluk derslerimizi başlattık. Geleceğin antrenörleri, Beden Eğitim Öğretmenleri gibi, birçok spor alanında ilerleyip kendini bu ülkeye adayan genç, dinamik, yeni nesiller yetiştirmeyi amaç ediniyoruz. 

“ Yemekler Nezih ve Temiz”

Okulumuzda yemekhane bulunması ayrıcalıktır, biz bu şansa layık olduk bunun da en büyük mimarı okul aile birliği ve velilerimizin desteğiyle, öğrencilerimizin yemekhanede, yemekleri nezih ve temiz ortamda hazırlanıp yenilmektedir. Okulumuzun faaliyetlerine büyükçekmecesporlisesi.meb.k12.tr

sitemizden ulaşabilir dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net
Anahtar Kelimeler: Çocuk Kıymetli Özeldir