Ali Şevki KARATAŞ


KANAYAN YARA KABUK BAĞLAMAZ


Çok değerli Beyhaber okuyucuları,

Mazisi 1980 yıllarına dayanan ve en son 15 Temmuz gecesi hain saldırılar düzenleyen FETÖ terör örgütünün ülkemiz üzerinde uygulamış olduğu oyunları ve yapılanma sistemlerini başlıklar halinde sıralayalım.

1 – ERGENEKON DAVALARI ; FETÖ örgütü bu davayı fırsat görerek devlet birimlerine yerleşmek amacıyla bir çok kamu görevlisine kumpas kurduğu ortaya çıkmıştır.

2 – TELE KULAK OPERASYONU ; 3 yıl boyunca dönemin Başbakanı, Bakanları ve bir çok birimin dinlenmesi , iş adamlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişiyi dinledikleri ve yurt dışı güçlere servis edilmesi ortaya çıkmıştır.

3 - KAŞİF KOZİNOĞLU DOSYASI ; Milli İstihbarat Teşkilatı` nda hayalet olarak bilinen Kaşif Kozinoğlu , gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık gibi isimler Oda Tv soruşturması kapsamında tutuklandı. Kozinoğlu FETÖ ye bağlı okulların CIA”e rapor verdiğini ve ABD tarafından kullanıldığını kaleme alması ile de biliniyordu. Ne yazık ki 2011 yılında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde hayatını kaybetti. Oysa o dönemler Kozinoğlu` nun ifadesini alan kişi FETÖ kapsamında aranan kişi Zekeriya Öz` dü. Kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği söylense de ölüm nedeni hala insanların kafasında soru işareti olarak kalmıştır.

4 – ASELSAN`DAKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER ;

5 – 17 ARALIK DARBE GİRİŞİMİ ; Başta yargı ve emniyet olmak üzere bir çok birimin içine sızan FETÖ örgütü mensupları  Türkiye Cumhuriyeti Devleti` ni tümüyle ele geçirmesinin önünde engel olarak gördüğü tüm kurum ve kuruluşları ber taraf etmek için her türlü hile ve yöntemleri acımasızca kullandı. Hükümetin istifa etmesi ve kendi planlarının hayata geçmesi için 17 Aralık` ta düğmeye bastı.

6 – HRANT DİNK SUİKASTİ ; Gazeteci Hrant Dink 19 ocak 2007 günü öldürülmüştü. Devam eden soruşturmadan ise Zekeriya Öz”ün izine ulaşıldı. Hrant Dink cinayetinde parmağı bulunan dönemin Jandarma istihbaratçısı Muharrem Demirkale ile 7 kez telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıkmıştı.

7 – FETÖ – PKK ORTAKLIĞI ; Eagla isimli haberleşme programı ile Dershanelerden sorumlu Emir kod adlı kişi PKK terör örgütü mensupları ile görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

8 – MAVİ MARMARA KUMPASI ;

9 – FETÖ – HDP ORTAKLIĞI ; FETÖ nün sözde İsrail ve Ortadoğu imamı Harun Tokak , Hdp milletvekili Altan Tan ile Irak` ta görüştüğü ortaya çıktı.

10 – HAYDAR MERİÇ CİNAYETİ ;

11 – MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ ;

12 – MEVCUT İKTİDARA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMLERİ;

13 – ASKERİ VE EMNİYET GÜÇLERİNDEKİ YAPILANMALARI;

14 – YASAMA VE YARGI ORGANLARININ ELE GEÇİRİLMESİ ;

15 – EĞİTİM VE SPORA VARINCAYA KADAR TÜM BİRİMLERE HAKİM OLMA DÜŞÜNCESİ ;

Kıymetli dostlarım, bunun gibi daha bir çok maddeyi sıralayabiliriz. Lakin başta da belirttiğim gibi 1980 yıllarında başlayan bir yapılanmanın ülkemize verdiği zararı nasıl telafi ederiz onu düşünmemiz lazım. Kenan Evren ve cunta ekibinin 1980 yılında yaptığı darbe ardından Sızıntı dergisinde yayınlanan Fetullah Gülen`in "Son karakol" başlıklı yazısıyla dönemin darbeci cunta ekibine verdiği desteği dile getirmiştir. Darbe sonrasında hakkında yakalama kararı çıksa da bir türlü yakalanamamıştır.

Çok tuhaf değil mi ?

Evet haklısınız , hem de ne tuhaf...

Yaklaşık 40 yıldır ülkemizin birimleri içerisine sızmış, istediği gibi at koşturmuş, dilediğinde ekonomiden tutun da eğitime kadar tüm alanlarımıza el uzatmış. Uzatmakla da kalmamış yönetmiş bir cemaatten bahsediyoruz.

ABD` nin maşası olarak Türkiye`de hüküm süren ve yapılanma ile içimize sızan bu adi yaratık ve peşinden giden soysuz köpek sürüleri 15 Temmuz gecesinde kanlı eylemlerinin sonuncusunu ortaya koymuş yüzlerce insanımızın şehit olmasına sebep vermiştir. Bununla yetinmeyip asker ile masum halkı karşı karşıya getirmiştir.

Oysa unuttuğu bir şey vardı; Türk halkının zeki ve kıvraklığını unutmuştu.

Bu ülkenin artık 1980 yılının darbesine eyvallah diyen cahil halkın ülkesi olmadığını unutmuştu.

Bu ülkede ancak ve ancak darbe yaparsa sivil halk yapabilir olduğunu unutmuştu.

1980 yılları ve öncesinde iki masum gurubu karşı karşıya getirip birbirine vurdurma politikasının uygulandığı dönem olmadığını unutmuştu.

Mevcut dönem siyasilerinin korkak olmadığını ve vatanını her ne pahasına olursa olsun terk etmeyeceğini unutmuştu.

Asıl önemlisi ise bu coğrafyanın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu unutmuştu.

Bu coğrafya planlar üzerine çok yönetilmek istendi.

Zaman geldi planlar tuttu, zaman geldi projeler hayata geçirildi.

Ama zaman artık o zaman değil.

Zaman ; bilinçli çağın yetiştiği, ekonominin güçlendiği, eğitimin üst düzeyde olduğu, sanayinin gelişimi had safhaya ulaştığı , silah sanayisinde dünya devleri ile yarışıldığı , ihracat ve dış ticarette etkin rol oynandığı , yatırımlarının aranan yeri haline gelindiği ve Ortadoğunun başkenti ünvanına sahip olunduğu bir zamandan bahsediyoruz artık.

Kıymetli dostlarım ;

Ülkemize kim ihanet ediyorsa, Sultanahmet Meydanı` nın özlemini gidermek bizim elimizde .

Devletimize sahip çıkalım , devlet erkanının yanında olalım ve muhakkak o zaman Sultanahmet Meydanı` nda dar ağaçlarının kurulduğunu göreceğiz ve muhakkak ki Sultanahmet Meydanı özlemini giderecektir.

Vatan bizim, bayrak bizim, elem bizim , keder bizim!...

Her koşulda nefes aldığımız bu coğrafya bizim!...

Vatanına sahip çık Çünkü ; BAŞKA TÜRKİYE YOK !...

“ Kanayan yaranın kabuk bağlamasını istiyorsanız” hangi etnik kimliğe sahip olursanız olun Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşıyorsanız; vatanınıza, bayrağınıza, dininize sahip çıkın ve ne renk olursanız olun kardeş olduğumuzu asla unutmayın .

İşte o zaman o yara kabuk da bağlar, iyileşir de...

Saygı ve hürmetlerimle

A.Şevki KARATAŞ

İş adamı & Siyasetçi Yazar