Dilşat CEVHER


İyilik Kervanı Hatay Defne’nin Çocukları İçin Yola Çıkacak


6 Şubat 2025 tarihinde Hatay ve birçok ilimizde yaşanan büyük depremin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Takvim yaprakları ilerledi, mevsimler değişti ama yaşanan acılar hâlâ taptaze.

Yıkılan evlerin, kaybolan hayatların ardından geriye kalan en kırılgan yürekler ise çocuklar oldu.

Bugün Defne’ de bir çocuğun en büyük hayali, sıcacık bir bot, kalın bir mont, onu soğuktan koruyacak bir kaban ya da ayağını üşütmeyecek bir ayakkabı. 

Şu bir gerçek ki, bir çocuğun eline geçen bir oyuncak, sadece plastik ya da bir kumaş parçasından ibaret değildir.

O oyuncaklar, minicik yüreklerin hayal gücünün kapısını aralayan bir anahtar, travmanın içinden onları uzaklaştırıp koparan bir umut ışığıdır.

Bugün bir çift bot, bir mont ya da bir oyuncak göndermek; bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı en büyük iyilik olabilir. Depremin yaralarını sarmak kolay değil, ama birlikte olduğumuzda ise imkânsız da değil.

İşte yardım dendiği zaman akla ilk gelen BEYKOMDER ve derneğin başarılı Başkanı Osman Tezemir ve beraberindeki iyiliksever kişilerden oluşan yönetim kurulu, anlamlı bir oyuncak kampanyası başlattı.

Onların çağrısı, yalnızca bir yardım kampanyası değil; vicdanlara dokunan bir insanlık sınavına davet.

Tezemir ve yönetim kurulu üyeleri , “Bir çocuğun üşüyen ellerini ısıtmak, bir annenin gözyaşını dindirmek, bir babanın çaresizliğini hafifletmek için el ele verelim” diyerek herkesi bu iyilik yolculuğuna davet ediyor.

Bugün bir çift bot, bir mont ya da bir oyuncak göndermek; yarın bir çocuğun hatırlayacağı en büyük iyilik olabilir. Depremin yaralarını sarmak kolay değil ama birlikte olduğumuzda el ele verdiğimizde bazı şeyleri gerçekleştirmemiz de imkânsız değil.

Bu kervana katılarak, yalnızca bir çocuğun üşüyen ellerini ısıtmakla kalmayacak; aynı zamanda kendi yüreklerimizi de ısıtıp rahatlatacak. Onların gözlerindeki ışıltıyı görmek minick yüreklerinden gelen dualarını almak, bizim için belki de hayatımızda duyabileceğimiz en içten teşekkür olacak.

Gelin, bu kervana siz de katılın. Hatay Defne’nin çocuklarına hep birlikte umut olalım. 

Siz de evinizde çocuklarının artık oynamadığı belki bir pelüş ayı, belki bir araba, belki de bir bebeği 20 Ocak 2026 tarihine kadar, Hatay' a gönderilmek üzere aşağıdaki noktalara bırakabilirsiniz.

Toplanan oyuncakların 6 şubat 2026 (Depremin 1. yıl dönümünde) Hatay Defne' de dağıtımı olacak.

*CHEPPO COFFE 

Adnan Kahveci Mah. Muhtarlık yanı Beygen sokak No.1 Beylikdüzü

*BEYKENT KAVRAM EĞİTİM KURUMLARI

Adnan Kahveci Mah. Yavuz Sultan Selim Bulvarı Uyum AVM K.1 No:43 Beylikdüzü

*ÖZEL MÜGE TOKER AKADEMİ ANAOKULU 

Marmara Mah. Güldeste sokak No.4 Beylikdüzü