Ali Şevki KARATAŞ


Çınarlarımız Erken Devriliyor


Bizlerin yaşlıları korumak için mücadele ettiğimiz doğrudur.

Sanırım yanlış anlaşılan birşey var..!

* Virüsü yaşlılar yaymıyor, sadece risk grubu yaşlılar. Bu ikisi karıştırılıyor.

* Dışarıda umursamadan dolaşanlar var.

* Bana bir şey olmaz iç güdüsü İle hareket edenler var.

* Kendini düşünmeyen toplumu asla düşünmez.

* Virüs yayılmasında 1 kişi en az 600 kişiyi etkisi altına alabiliyor.

* Bu bir seferberlik ilanıdır. Devletten beklemek yerine , devlete destek olma vaktidir.

* 15-20 gün kendimizi dinlenmeye almamız gerekirken , umursamaz tavır bizi felakete götürecek .

* Bu işin sonu kökten sokağa çıkma yasağına varacak.

Kıymetli kardeşlerim, dostlarım; bu süreç felakete ramak kaldığının göstergesidir. Günden güne artan vaka sayıları ve ölüm haberleri toplumumuzu psikolojikmen çöküntüye uğramaktadır. Fakat tedbirimizi almak yerine umarsız hareketler etmekte üzerimize yok. Gecesini gündüzüne katan Sağlık çalışanlarımız Covid-19 ile mücadele ederken; uzmanlarımız, profesörlerimiz. Mümkün oldukça sokağa çıkılmaması gerektiğini ve temastan kaçınmamız gerektiğini bangır bangır bizlere anlatırken. Oralı olamayan ve uyarıları hiçe sayan bizleriz.

Değerli dostlar; vaka sayısı arttıkça bunun önünü alamayacağız. Ülkemizde ciddi manada insan kıyımı olacağı malumunuzdur. İşin en acı tarafı Cenaze Namazlarının bile kılınamayacak, naaşların son yolculuklarında yıkanamayacak, son kez yüzünü göreyim ne olur diyemeyeceğiz. Olayın ciddiyetini hala kavramış değiliz. Sosyal medya üzerinden dalga geçer olduk. Birbirini rencide eder olduk. İş hayatımız sekteye uğrayacak, kayıplarımız olacak , Ekonomide sarsıntı geçireceğiz. Elimizi taşın altına koyma zamanıdır. Açıklanan paket kimilerine göre yetersiz olabilir. Devletimiz bu konu üzerinde hassas davranmaktadır. Ek paketler ile yaralarımızı mutlak saracağız. Yaşantımızın olmazsa olmazı olan Elektrik , Su , Doğalgaz gibi genel ihtiyaçlar noktasında , gerekli kurumların hassas davranmaları gerekmektedir. Bu süreçte günü birlik çalışıp ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelerle iletişim şarttır. Okullar tatil olmuşsa, Lokanta - Restorantlar kepçelerini kaldırmışsa, berberler usturasını elinden bırakmışsa , AVM ler kapılarına kilit vurmuşsa, işletmelerinin bir çoğu kendi imkanları dahlinde kepenk indirmişse, Müslümanlığı iliğine kadar işlenmiş bir ülkede Cuma Namazlarında camiler kapanıyorsa...

Bu ciddiyeti kavra be kardeşim. Bazı sosyal medyada geçen haberlere binaen Çin de GSM telefon operatörleri yaklaşık 14,5 milyon müşteri kaybı yaşadığını belirtmişler. Bu sizce ne anlama geliyor ? Umarım anlamışsınızdır. Yaşlılarımız bizlerin ATA’larıdır, günümüzde onları kaybetmemek adına kapalı kapılar ardına gönderdik. Yetmedi alay ettik , yetmedi hiçe saydık . Biz Amerika, İngiltere, Fransa değiliz. Biz Hep birlikte TÜRKİYEYİZ.  Atana, büyüğüne saygılı ol. Sağlık Bakanı geçen gün bir yazı paylaştı.

Hanginiz duygulandınız ?

Hanginiz göz yaşına boğuldu ?

Hanginiz bir gün bizde onlar gibi olacağız dediniz? “

Bu aralar ÇINARLARIMIZ erken DEVRİLİYOR “

Bu kelime nasıl bir acı bilançonun içinde olduğumuzu apaçık ortaya koymuştur.

Biz elbet küllerinden doğan bir toplumuz fakat küllerimizden doğacak olduğumuzda hiç şeyimizin kalmayacağını unutmayın.