Oğuz CEVHER


Belediye Personelinin Koronavirüs Korkusu


Hatırlayacağınız üzere ülkemizde koronavirüs pozitif sonucu ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde açıklandı.

Bu açıklamanın ardından Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri ilçede tedbirler almaya başladıklarını gerek sosyal medya gerekse basın aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. İlçede yardıma muhtaç ailelere yiyecek ve giyece yardımları yapıldı, erzak ulaşımı gerçekleşti, dayanışma askı kampanyası başlatıldı.

Tüm apartman, kamu kurumları ve hastanelere dezenfektan paspas yerleştirildi, hazırlanan koruyucu siperlikler sağlık çalışanlarına dağıtıldı, pazar yerlerinde vatandaşın koronavirüs konusunda bilgi sahibi olması için 14 altın kural” broşürleri dağıtıldı.

Beylikdüzü’nde pazar yerlerinde Ateş ölçer sistemi de gerçekleşti ancak uygulamanın sadece Adnan Kahveci Mahallesi’ nde bulunan Çarşamba Pazarı’nda gerçekleşmesi ve diğer pazar yerlerinde uygulanmaması vatandaşların haklı olarak tepki göstermesine yol açtı.

Bu şikayetleri dikkate alan Belediye, ateş ölçüm çalışmalarına diğer semt ve pazar yerlerinde de devam etti.

Bütün bunlar elbette güzel hizmetler, ancak aksaklıklar ya da eksiklikler de yok değil...

Bir grup Belediye çalışanı; sağlıksız koşullarda hizmet yaptıklarını ve her an tehlikeyle karşı karşıkarşıya çalışmaktan son derecede rahatsız olduklarını önlem alınmasını istediklerini belirterek “Bizler sahada çalışıyoruz ateşimizi ölçen, nasıl çalışıyorsun diye soranımız yok. Vatandaş üzerinde ateş ölçümü yapılıyor tamam ama bu uygulama Belediyemizin bazı birimlerinde var ama sahada görev yapan bizlere nedense yapılmıyor. Bizim de kontrol edilmemiz gerekir ” dedi.

Aralarında “Bizler her gün sahadayız, yaşlılarımıza yemek dağıtımı yaparken çok yakın bir şekilde bire bir onlarla temas halinde oluyoruz. Belki taşıdığımız virüsü onlara bulaştırıyoruz veya onlardan bize bulaşan virüsü ailemize çocuklarımıza götüreceğiz. Tedirgin şekilde hizmet ediyoruz. “ diyenler de oldu.

Ayrıca erzak dağıtımı yapan personelin de bu konuda sıkıntılı ve tedirgin olduğu öğrenildi.

Personel üzerinde sağlık kontrolü yapmadığı iddia edilen Beylikdüzü Belediyesi, personelini bir an önce sağlık kontrolünden geçirmeli...

İBB de koronavirüse yakalanan, hatta hayatını yitiren çok sayıda personel olduğunu biliyoruz.

Bu nedenle Başkan Mehmet Murat Çalık’a Beylikdüzü Belediyesi’ nde görev yapan bütün personelin bir an önce sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini en azından ateş ölçümlerinin yapılmasının faydalı olduğunu hatırlatmak isterim.

Bir ara İBB'den yapılan açıklamaya göre toplam 85 bin personelin bulunduğu İBB ve şirketlerinde 90 kişide koronavirüs vakasına rastlandığı açıklanmıştı.

Büyükçekmece Belediyesi personelinden kurulan 10 ekip, Sağlık İşleri Müdürlüğü gözetiminde ilçe genelinde kamu kurum ve kuruluşları, ibadethaneler, sosyal ve spor tesisleri gibi ortak kullanım alanları dezenfekte edildi. Peki bütün bunları gerçekleştiren personel üzerinde test yapılıyor mu? Eğer yapılmadıysa Büyükçekmece Belediyesi’ nin de kesinlikle harekete geçmesi gerekir diyor, yazımı NOKTA - lıyorum.