Ali Şevki KARATAŞ


"Arakan Kanayan Yara"


 

Sen hiç kendi yurdunda, öz topraklarında diri diri yakıldın mı?

Zalimce işkenceye maruz kalıp baltayla odun doğranır gibi vücudunun tüm yerleri kesildi mi?

 Sen zorbaların elinde boğuldun mu? 

Tecavüze uğradın mı?

Gözlerinin önünde evlatlarının katledilişini seyrettin mi?

Güneydoğu Asya ve dünya medyasında kendilerine uygulanan zulümle yer bulabilen Arakan’lı Müslümanlar her gün yeni bir zulme maruz kalıyor.

İki hafta içerisinde 500 Arakanlının öldürüldüğü Myanmar’da, şimdi de Arakanlılara yönelik sistematik tecavüz kampanyası başlamış durumda.

Arakan'da Myanmar silahlı güçleri sık sık köyleri basıp insanları rastgele tutukluyor.

Tutuklama sırasında ve sonrasında işkence yapılıyor.

Değerli eşyalar yağmalanıyor.

İslam coğrafyasının kanayan yarası haline dönüşen Arakan'da vahşetlerin ne zaman son bulacağı açıkçası merak konusu haline gelmeye başladı.

Aslında meraktan ziyade vicdanımızın sızısının ne zaman dineceğini merak ediyoruz.

Bu acıya, bu zalimliğe asla yürek dayanmıyor.

Suriye’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Arakan'da gözler önüne serilen vahşetlere artık dayanma gücümüzün kalmadığı apaçık ortada.

Türkiye Cumhuriyeti' nin attığı her adıma müdahale eden batı emperyalizm yanlıları, ABD, AB üyelerinin bu vahşete ancak sesiz kalmakla yetinmeleri enteresan bir hal almıştır.

Ortadoğu'da ve ülkelerarası gelişimde son 20 yılın en büyük başarı örneğini gösteren, ekonomide, ihracaatta, sanayide büyük yollar kat eden ve her yeni gün başarısına başarı ekleyen, kısacası süper güç olma yolunda emin adımlarla yürümekte olan Türkiye Cumhuriyeti' nin her şeyine karışan haçlı avaneleri zulüm altında can veren insanlara yardım eli uzatmıyor.

Hani sizin insan haklarınız?

Hani sizin adalet ilkeleriniz?

Gerçi siz değil misiniz Kızılderililerin öz yurdunu yağmalayıp,  "Amerika kıtasını keşfettik" deyip insanları köleleştiren? Sizin gücünüz ancak ve ancak esaret altında boyun eğen garip topluluklara yetiyor.

Ama unuttuğunuz bir şey var...

 

“ALLAH GÖREN VE HER ŞEYİ DUYANDIR”

 

Helâk olan kavimleri ne çabuk unuttunuz ?

Onlar da güçlüydüler,  zengindiler, Nuh Kavmi, Ad Kavmi, İrem, Semûd Kavmi, Hicr Ashabı, İbrahim ve Ress Kavimleri, Lut Kavmi (Sodom ve Gomore), Mü’tekife, Medyen Ashabı, Eyke halkı, Firavun, Âl-i Firavun, Hâmân, Karun, Sebt Ashabı, Tübba Halkı, Karye Ashabı, Uhdud Ashabı, Fil Ashabı, Sebe halkı ve Ebû Lehep’i nasıl da unuttunuz oysa dünyanın en büyük araştırmacısı olan sizler.

Arakan, Doğu Türkistan, Filistin, Suriye ve zalimin zulmü altında eziyet gören tüm insanlara

sen yardım eyle Allahım...

 

A.Şevki KARATAŞ

İşadamı & Siyasetçi Yazar