Yazar Yavuz Bahadıroğlu Küçükçekmece`de öğrencilerle biraraya geldi
Tarihi sevdiren adam Yavuz Bahadıroğlu, ‘Eğlenceli Bilginin Adresi’ Bilgi Evleri’nin ‘Çocuk Okur, Yazar Buluşması’nda Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya geldi. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde minik okur yazarlarla buluşan çocuk kitapları yazarı, yüzlerce eser sahibi usta yazar Bahadıroğlu, kendi hayatından anekdotlarla çocuklara nasihatlerde bulundu.
‘ÖNCE ADAM OLACAKSINIZ’
Konuşmasında çocuklara hangi mesleği seçerlerse seçsinler öncelikle doğru insan olmaları gerektiğini anlatan Yavuz Bahadıroğlu, “Size hep sorarlar ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ diye. Siz de sorun ‘Sen büyüdün de ne oldun?’, Adam gibi adamlara örnek, Mimar Sinan, Ertuğrul Gazi, Edisson vs. doktor, mühendis, cerrah olacaksınız. Önemli olan o mevkilerde otururken ihtiyacı olan insanlara ayrım yapmadan sadece insan oldukları için yardımcı olabilmek. Doktor, avukat olmaktan çok doğru insan olmayı düşüneceksiniz. ”diye konuştu.
ÇOCUKLARA ERTUĞRUL GAZİ ÖRNEĞİ
Öğrencilere küçük yaşta kişisel hedeflerini belirlemeleri gerektiğini söyleyen Bahadıroğlu bunu tarihin ünlü siması Ertuğrul Gazi’nin hikayesiyle açıkladı: “Ertuğrul Gazi’nin 17 yaşında babası ölüyor. Annesi ‘Tek bir soru soracağım, kimin cevabını beğenirsem o aşiretin başına geçecek’ diyor. ‘Seni bey yaparsam bizi nereye götüreceksin?’diye tüm oğullarına soruyor. Sadece Ertuğrul Gazi, “İleriye ana, deryayı geçip devlet olacağız’ diye cevap veriyor ve bey seçiliyor. O zamanki bu düşünce İstanbul’un fethedilmesine yani Fatih Sultan Mehmet’e kadar olan süreci başlatıyor. 17 yaşındaki Ertuğrul Gazi daha bey olmadan ‘Deryayı geçip devlet kuracağız’ diyor.”
‘DİZİLERDE TARİHİ KARAKTERLER YANLIŞ TANITILIYOR’
Konuşmasında güncel konulara da değinen usta yazar, tüm dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu, bunun Suriye olayında apaçık ortaya çıktığını söyledi. “Almanya’da bir terör olayı olsa AB birleşir. Suriye’den bomba düşüyor, itidalli olmak lazım diye açıklama yapıyorlar.” diyen Bahadıroğlu tarihi karakterlerin dizilerde yanlış tanıtıldığını da “Televizyonda kötülenen Hürrem Sultan, Haseki Külliyesi, Medresesi ve Sübyan Mektebi’ni Mimar Sinan’a yaptırıyor ve hastalara iyi davranın diye de nasihatte bulunuyor. Hürrem Sultan hasta psikolojisine ne kadar önem veriyor.”diyerek anlattı. Usta yazar program sonunda Bilgi Evi öğrencilerinin getirdiği hikaye kitaplarını imzaladı.