VEHBİ ORAKÇI "BU ŞEHRİN TUZU VE MAYASI OLDUK"

Geçtiğimiz günlerde 2024 seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylık başvurusunda bulunan Yük.Müh.Vehbi Orakçı düzenlenen kahvaltılı programda konuştu

4.12.2023 11:24:00 0
VEHBİ ORAKÇI

 

 

AREV Konferans Salonu’ nda, THM sanatçısı Zekeriya Ünlü, Esenyurt Belediye eski Başkanı Ali Murat Alatepe, Rekortmen Cem Karabay, Siyasi parti temsilcileri, spor kulüpleri, STK Başkan ve temsilcileri ile basın mensuplarının katıldığı kahvaltılı bir program düzenlendi.

Vehbi Orakçı salonda bulunan herkese tek tek selam verip “hoş geldiniz, sefalar getirdiniz”  dedi.

Yaptığı konuşmasında ilçeye kazandırmış olduğu eserler ve yapmış olduğu hizmetleri özetle anlatan Orakçı;

“Nereye gitsem Tek bir Allah’ın kulu karşıma geçip de “Ey Vehbi Orakçı 5 yıl boyunca bu şehri yönettin. Neden bu haksızlığı, bu yolsuzluğu yaptın?” dediğini görmedim. Allah’ a hamd olsun. Varsa bana getirin özür dileyeceğim. Çünkü bizim andımızda ecdadımızın, inancımızın tarihsel ve kültürel derinliğimizin bize yüklediği misyon var. O misyon kırmadan, dökmeden, ötelemeden, örselemeden, ayrıştırmadan hizmetle, sevgiyle muhabbetle birleşen misyondur.”

 

 

BU ŞEHRİN TUZU VE MAYASI OLDUK

“Bu şehrin, bu beldenin hatta bu köyün halini bilen bir kardeşiniz olarak Beylikdüzü şu anda Avrupa’da konuşulan modern bir şehir olduysa bu şehrin bu hale gelmesinde bizim yeri geldiğinde işçi emekçi, mühendis, öğretmen, siyasetçi, gençlik kolları başkanı vakıf kurucusu ve başkanı kimliklerimizle yüreğimizle alın terimizle gönlümüzle bu şehrin tuzu olduk mayası olduk.

Eğitime dair kültüre dair, sosyal adalete dair, gençliğe dair, kadına dair hizmetlerimiz Allah’ a hamd olsun destan gibi.”

 

Yarım kalan projelerimizi gerçekleştirmek için start verdik

 

"Bizim derdimiz ülkemize gücümüz yettiğince değer katmak. Kimi zaman okul, kimi zaman yurt dışında iş yaparak ülkemize döviz getirmek.

Beylikdüzü’ nün her noktasında sevgiyi, saygıyı, merhameti, adaleti sağlamak.

Bizim derdimiz çevremizi, akrabamızı zengin etmek değil bizim derdimiz Beylikdüzü’ ne hizmet etmek. “

 

 

“Kendisinin yolu açık Beylikdüzü’ nün yolu açık olsun.”

 

Sen bir yanda, ben bir yanda ey değilem.

Bir arada olağ diye seslenirem.

Sene gurban olim, öğünde ölim.

Seslenirem ya galk gel, ya galğim gelim.

 

Memleketi Erzurum’ dan bir dörtlüğü seslendirerek konuşmasına başlayan Erzurum Konfederasyonu (ERKON) Genel Başkanı, Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Ali Murat ALATEPE 

 

"1989 yılından beri bölgede olduğunu, yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini ve Vehbi Orakçı’ nın Beylikdüzü’nde yaptığı hizmetleri taktirle karşıladığını dile getiren 

Alatepe ;

“Ceket varsa yakası var burdayım gel yakama yapış bir yere gitmiyorum görevimi bitirdim halen sizin içinizdeyim” diyebilen Vehbi Orakçı kardeşimin Beylikdüzü’ nde çok önemli işler yaptığına şahit oldum. Kendisinin yolu açık Beylikdüzü’ nün yolu açık olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

İŞİ EHLİNE VERECEĞİZ

İş insanı Cafer Şahintaş da yapmış olduğu konuşmada "22 yıldır bölgede yaşıyorum. İlçemiz 15 yılda çok şey kaybetti. Yazık oldu 15 yılımıza Herkes elini taşın altına koysun. Vehbi Başkanımızın arkasındayız, Beş yılda bu açığı kapatmamız lazım. Beylikdüzü’ne yazık olmasın artık. Amcaoğlu, halaoğlu, dayıoğlu, şuralı, buralı yok.

Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi "İşi ehline vereceğiz arkadaş benim zengin fakir o partili bu partili ile bir derdim yok, işi ehline vereceğiz. Vehbi Başkanımıza çıkmış olduğu yolda başarılar diliyorum." dedi.

 

 

 

 

ÇEKTİĞİMİZ AZAPTAN KURTARACAK TEK KİŞİ VEHBİ ORAKÇI' DIR

 

2007 yılında kaza geçirdiğini ve ameliyat sonrası gözünü açtığında karşısında gördüğü ilk kişinin Vehbi Orakçı olduğunu söyleyen Dünya Rekortmenler Kulübü Başkanı Cem Karabay şu ifadeleri kullandı;

“2003 yılından beri  tanırım kendisini. Tanıştığım ilk siyasetçidir Vehbi Orakçı. Dernek binası için yer arıyorduk, kimse yer vermedi. Orakçı sıkıntımızı öğrenir öğrenmez yardımcı olmak için bize kefil oldu. Ben ilk kez duydum bir Başkanın birisine kefil olduğunu. Atmış olduğumuz adımda çok önemli destek sağladı. Tanıdığım birçok siyasetçi içinde kendisi Adam gibi adamdır, insanları ayırmadan ötekileştirmeden. Bizleri çektiğimiz azaptan kurtaracak tek kişi varsa o da Vehbi Orakçı' dır" dedi.

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: VEHBİ ORAKÇI " ŞEHRİN MAYASI OLDUK"