Ülke ekonomisine yeni nefes Bursa MUŞSİAD

Ülke ekonomisine yeni nefes Bursa MUŞSİAD

EKONOMİ 16.04.2022 16:45:00 0
Ülke ekonomisine yeni nefes Bursa MUŞSİAD

Türkiye'nin ikinci büyük ihracat kenti Bursa'da; 60 yılı aşkın süredir kültür başta olmak üzere ekonomi ve sosyal bütünlük oluşturan Muş'lular, kentlerine ve ülkeye yeni bir sivil toplum kuruluşu ile güç katacaklar. Kısa adı "BURSA MUŞSİAD" olan "Bursa Muşlu Sanayici İş Adamları Derneği" 11 Nisan 2022 Pazartesi günü kuruldu.

BURSA (İGFA)- İş adamı Ayhan Durgun liderliğinde kurulan Bursa MUŞSİAD'ın  kurucular kurulunda birçok sektör temsilcisi yer alıyor. Eğitim, inşaat, enerji, tekstil, finans, hukuk, mobilya, taahhüt, organizasyon, altyapı ve taahhüt hizmetleri, turizm ve otelcilik ile perakende sektöründen isimlerin yer aldığı kurucular kurulu ilk toplantısını 15 Nisan 2022 Perşembe günü Bursa ili Osmangazi ilçesi Ankara yolu üzerindeki Sultan Otel'in toplantı salonlarında iftar buluşması olarak gerçekleştirdi.

Bursa Muşlu Sanayici İş Adamları olarak kuruluş hedeflerini açıklayan Bursa Muşsiad Genel Başkanı Ayhan Durgun; "Bursa ile Muş arasında ticaretin güçlendirilmesi ve sanayi ile ticaret yatırımlarının yaygınlaştırılması ilke hedefleri doğrultusunda, var olan bölgesel ekonomi ve finans gücünün arttırılması, yerli ve milli ekonominin yaygınlaştırılmak suretiyle istihdama pozitif katkı sağlanması, kentlerimiz başta olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine fayda oluşturulması ile ulusal ticaretin ötesinde uluslararası ticaret yapacak güce ulaşmak ana hedefleri ile Bursa'da yaşayan, üreten, esnaflık yapan, ticaret ve sanayi ile bağlantılı tüm sektörlerde ilgili oda kayıtları aktif olan Muşlu hemşerilerimiz ile biraraya geldik. Bursa'nın Türkiye'nin dinamosu, Muş'un ise; Anadolu'nun kapısı olduğu bilinci ile daha güçlü bir Türkiye için ekonomi ve katma değer üretmek adına yola çıktık" dedi.

Bursa Muşsiad Kurucular Kurulu; Ayhan Durgun, Fesih Baykal, Muhlis Çelebi, Behçet Ongur, İskan Akın, Ethem Okumuş, Tuncay Özdemir, Servet Kaynar, Mehmet Nuri Çelik, Mesut Şehitoğlu, Nazmi Yurdakul, Bünyamin Kavcan, Ercan Sönmez, Medeni Selçuk, Çetin Demir, Kenan Taşköprü ve İdris Şahintaş'tan oluşuyor.


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: ekonomisine nefes Bursa MUŞSİAD