Türk sinemasının sultanı Büyükçekmeceli kadınlarla buluştu

Türk Sinemasına adını altın harflerle yazdıran Yeşilçam’ın Sultanı Türkan Şoray Büyükçekmece Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşinin konuğu oldu.

BÜYÜKÇEKMECE 8.03.2024 13:32:00 0
Türk sinemasının sultanı Büyükçekmeceli kadınlarla buluştu


 

Türk Sinemasına adını altın harflerle yazdıran Yeşilçam’ın Sultanı Türkan Şoray Büyükçekmece Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşinin konuğu oldu.


 

Atatürk Kültür Merkezi’nde Tarihçi Yazar Sacide Bolcan moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi programında Yeşilçam’ın Sultanı, Büyükçekmece’de isminin verildiği Serinpınar Yaşam Vadisi Türkan Şoray Parkı’nın görüntüleriyle hazırlanan sunumu izlediğinde Türk tiyatrosunun usta ismi Müjdat Gezen’in sürpriz ziyaretiyle duygu dolu anlar yaşadı.


‘’Eğitim seferberliği yapmak gerekiyor’’


 

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik öncesinde konuşan Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, kadın cinayetlerinin son bulması için eğitimin önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ‘’Bugün burada Büyükçekmece Belediyesi’nin organize ettiği Kadınlar Günü dolayısıyla buradayım. Büyükçekmece’nin güzel kadınlarıyla bu konuda konuşacağız, dertleşeceğiz. Ülkemizde kadın sorunu yılardan beri süren bir sorun. Kadınlarımız yıllardır evde, iş yerinde, toplumun her kesiminde toplumsal hakları için, toplumsal eşitlikler için mücadele veriyorlar. Bugün de bu mücadele devam ediyor ama toplumda köklü bir kadın mücadelesi anlayışı yaygınlaştı diye düşünüyorum. Birçok önemli yerlerde, önemli mevkilerde kadınlarımızı görüyoruz. Üretken, yaratıcı ve kendilerini ispat etmiş, ayakları yere basan kadınlar bizleri çok mutlu ediyor. Kadın da güçlendikçe ortaya başka bir tehlike de ortaya çıkmaya başladı. Kadın cinayetleri maalesef ki. Geçen hafta 1 günde 8 kadını birden kaybetmişiz. Bu dehşet verici. Artık toplu, birden fazla kadın öldüğü zaman haber oluyor. Bu toplumun bir yarası bence. Bu konuya bir çare bulmak lazım diyorum ama bunun için de eğitim önemli diye düşünüyorum her şeyden önce. Eğitim seferberliği yapmak gerekiyor herhalde. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Onun için de kadın ve erkek özellikle kadınlarımız eğitilmeli ki erkek çocuklarına kadına karşı nasıl yaklaşacağını o şekilde yetiştirsin diye. Erkeklerin eğitilmesi lazım. Kadının ne kadar değerli olduğunu erkeğin anlaması lazım. Bu sorunlarımız var. Kadınların en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşacağı, eşit şartlarda yaşayacağı güzel bir dünya olsun.’’


‘’Bugüne kadar en güzel Dünya Kadınlar Günü kutlaması oldu’’


 

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Dünya emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde sahnede Yeşilçam’ın Sultanı Türkan Şoray’ı ağırlamanın mutluluk verici olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: ‘’Türkan Sultana çok teşekkür ediyorum sizler adına. Bugüne kadar en güzel Dünya Kadınlar Günü kutlaması oldu. Bütün Büyükçekmece kadınları adına sultanımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’ dedi. Etkinlik finalinde Başkan Akgün, Türk Sinemasına adını altın harflerle yazdıran Türkan Şoray’a ve Tarihçi Yazar Sacide Bolcan’a çiçek takdim etti.