Tepecikliler ikinci halk pazarına kavuştu

Büyükçekmece Belediyesi, Pazartesi günleri kurulan Tepecik halk pazarının yetersiz kalması üzerine bölgeye ikinci bir pazar yeri kurdu.

BÜYÜKÇEKMECE 22.07.2016 19:21:00 0
Tepecikliler ikinci halk pazarına kavuştu

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik halkından gelen talepler doğrultusunda Perşembe günleri Hürriyet Mahallesi`nde ikinci bir pazar kurma kararı aldıklarını belirtti.

Tepecikliler son derece memnun

Tepecik Ulus Mahallesi İsmet Paşa Caddesi`nde Pazartesi günleri kurulan halk pazarına, Hürriyet Mahallesi Millet Caddesi`nde Perşembe günleri kurulan yeni halk pazarı hem bölge halkının, hem de esnafın yüzünü güldürdü.

"Başkan Akgün`e teşekkür ediyoruz"

15 yıllık pazarcı esnafı olan Fatma Polat, kendilerine bir ekmek kapısı daha açtığı için Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün`e teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: Pazar esnafı olmak hem çok güzel, hem de çok zor. Kurulu bir dükkanın yok her gün bir başka mahalleye gidersin. Burada da yeni bir pazara ihtiyaç vardı. Sağolsun belediye başkanımız bu pazara kurdurarak hem halkın, hem de bizlerin yüzünü güldürdü. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Tarladan pazara

Pazarcılıkla yaklaşık bir yıl önce tanışan Süleyman Cemşitoğlu, "Tarlamızda yetiştirdiğimiz mahsulleri pazarda satma imkanı bulduk. Bu yolla evimizin ekonomisine katkı sağlayabiliyoruz. Buna vesile olan Başkan Hasan Akgün`e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

"Pazartesi pazarı yetersiz kalıyordu"

Evinin ihtiyaçlarını karşılamak için daha ekonomik olan halk pazarını tercih ettiğini belirten Güray Kocabıyık ise, "Hem evime yakın, hem de tap taze ürünleri uygun fiyatlara alıyoruz. Pazartesi günleri açılan halk pazarımız yetersiz kalıyordu. Şimdi bu sorun ortadan kalktı. Başta Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Hepimizi çok mutlu etti"

Bayanların alışverişi için ilk tercihinin halk pazarları olduğunu söyleyen Meryem Gündoğar, "Aradığım her şeyi pazarda bulabiliyorum. Pazartesi günleri açılan halk pazarı hem yetersiz kalıyordu, hem de bize biraz uzaktı. Şimdi mahallemizde açılan halk pazarı hepimizi çok mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.