Sosyal medya ve haber siteleri için düzenleme hız kazandı
Dezenformasyonun önüne geçecek, yalan haber yapan ve yayanlara ağır yaptırımlar getirecek sosyal medya düzenlemesinin en kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi için çalışmalar hızlandı. İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, söz konusu yasanın çıkarılması konusunda siyasi partilerin TBMM'de vereceği desteğin sektörün geleceği açısından 'vicdani borç' olduğunu söyledi.
BURSA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasının ardından yapılan çirkin paylaşımlar nedeniyle gözler bir kez daha sosyal medya düzenlemesine çevrildi.
TRT Haber'in aktardığı habere göre, AK Parti kurmayları, teklifin en kısa sürede Meclis'e gelmesi için çalışmalara hız verdi.
TASLAK ÇALIŞMAYA SON ŞEKİL VERİLECEK
Düzenlemeye ilişkin son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılacak. Toplantıda, taslak çalışmaya son şekli verilecek.
Düzenlemede "dezenformasyonun" tanımı yapılacak. Sosyal medyada yer alan paylaşımların organize ya da kasıtlı olup olmadığına bakılacak.
Dezenformasyonu yayan kişi ya da kişilere hapis cezasına varan yaptırımların önü açılacak.
HABER SİTELERİ DE BASIN KANUNU'NA TABİ OLACAK
Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan basın kartı yönetmeliğiyle ilgili maddelerin de düzenlemede yer alması bekleniyor.
Düzenleme kapsamında internet medyası da yeniden şekillenecek. Haber siteleri de basın kanununa tabi olacak.
İGF GENEL BAŞKANI MESUT DEMİR: "SİYASİ PARTİLERİN DESTEK VERMESİ SEKTÖRE VİCDANİ BORÇTUR"
Uzun bir süredir gerek Ankara'da, gerekse de çeşitli platformlarda temaslar ve girişimlerle söz konusu yasanın çıkması için mücadele veren İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir de, teknoloji ve internetin hızla ilerlediği bu süreçte Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası’nın acilen yasalaşmasının Türkiye'nin önünü açacağını söyledi.
Yasanın çıkarılması ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını hatırlatan Genel Başkan Demir, “Yasanın çıkarılması ile ilgili yoğun mesai harcayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibine, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK), Basın İlan Kurumu’na (BİK) ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak teşekkür ediyoruz. Meclis’e getirilecek yasaya tüm siyasi parti milletvekillerinin destek vermesi, ülkemizin ve medya sektörünün bekası açısından bir vicdani borçtur” diye konuştu.