SİLİVRİ AÇIKLARINDA DEV FENER BALIKLARI YAKALANDI

Marmara Denizi Silivri açıklarında yakalanan dev fener balıkları görenleri hayrete düşürdü.

BEYLİKDÜZÜ 6.06.2024 15:22:00
SİLİVRİ AÇIKLARINDA DEV FENER BALIKLARI YAKALANDI


Marmara Denizi Silivri açıklarında yakalanan dev fener balıkları görenleri hayrete düşürdü. Normal fener balığından tam 30 kat daha büyük olan balıkların biri 41 diğeri ise 30 kilo ağırlığında.

Balıkçılar tarafından Marmara Denizi Silivri açıklarında yakalanan fener balıkları Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde sergileniyor. Normalinden 25 ile 30 kat daha büyük olan fener balıklarını gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.



İKİ GÜN BOYUNCA SERGİLENECEK

Müze kurucu yarım asırlık balıkçı Kenan Balcı tarafından tezgaha konulan 2 dev balığın yanına bırakılan normal boyuttaki başka bir fener balığı da balıkların büyüklüğü gözler önüne serdi. Fener Balıkları’nın ilginç avlanma yöntemi hakkında bilgiler veren Balcı, fener balığının üzerindeki çubuğu olan fener sayesinde balıkları avladığını dile getirdi. Balıkların iki gün Beylikdüzü Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri’nde sergileneceğini belirten Balcı, daha sonra iskeletlerinin de mumyalanarak balık müzesine ekleneceğini söyledi.

FENER BALIĞININ ETİ ÇOK LEZZETLİ
 
Balıkların nasıl yakalandığını anlatan Balcı, “İnsan gücüyle çekilen ağlarla Silivri açıklarında yakalandı. Normalden çok daha büyük. Denizin derinliklerinde mağaralarda yaşar. Fener balıkları küçük balıkları genelde çok sever. Kuma yatarak küçük balıkların geçmesini bekler geçerken fenerini sallar. Feneri balıklar yem sanıp gelince de avını yakalayıp yutar. Balıkların hareket ettiği zamanlarda ise piyasaya çıkar kıyılara gelir. 5 metrelik balıkçı teknesiyle yakalandı. Biri 41 diğeri ise 30 kilo ağırlığında. Fener balığının görüşünü çok iyi olmasa da eti çok lezzetlidir” diye konuştu.

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ
 

Dev Fener Balıkları’nı gören vatandaşlardan Şaban Çiçek, “Ağzında balıklar var henüz yutmaya fırsatı olmamış herhalde şaşırmamak mümkün değil. Bayağı büyük bir balık. Görmedim daha önce, ilginç geldi” dedi.