SENİN DE DİKİLİ BİR AĞACIN OLSUN İSTER MİSİN?

Büyükçekmece Belediyesi`nce "Daha Yeşil Büyükçekmece İçin Benim De Bir Ağacım Var" sloganıyla gerçekleşecek olan ağaç dikme şölenine okullar, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve yüzlerce vatandaş katılacak.

BÜYÜKÇEKMECE 30.03.2016 22:25:20
SENİN DE DİKİLİ BİR AĞACIN OLSUN İSTER MİSİN?

Ağaç dikme bayramına katılan herkes kendi ağacını dikecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün daha yeşil bir Büyükçekmece için ağaç dikmeyene nikah yok projesi de Ağaç Dikme Şöle ile birlikte hayata geçirilecek.

Önce ağaç dikimi sonra nikah!

Büyükçekmece Belediyesi, Orman Haftası nedeniyle farklı ve renkli bir ağaç dikme şölenine imza atacak. Türkiye`nin en fazla yeşil alana sahip ilçelerinden biri olan Büyükçekmece`de, "Herkesin Dikili Bir Ağacı Olacak" sloganıyla başlatılan proje binlerce ağaç dikimi ile hayata geçiriliyor. Ağaç dikme şölenine gelinlik ve damatlıkla katılacak olan çifti ağaçlarını diktikten sonra, nikahlarını kıyma hakkını elde edecek.

1 Nisan Cuma günü saat 11:00`de Sinanoba Mahallesi, Ünlüsoy Caddesi, Demirkapı Sokak sahilinde gerçekleştirilecek olan ağaç dikme etkinliği bir şölen havasına dönüşecek.

"Örnek projeyi hayata geçiriyoruz"

Büyükçekmece`nin 505 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye`nin en yeşil ilçeleri arasında ilk sıralarda olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Çocuklarımıza daha yeşil bir Büyükçekmece bırakmak için ağaçlandırma çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında da örnek sayılabilecek bir projeyi hayata geçiriyoruz. Büyük Büyükçekmece ailemi, 1 Nisan Cuma günü gerçekleştireceğimiz ağaç dikme törenine bekliyoruz" ifadesini kullandı.