Şehitlerimiz Cebeci Şehitliğinde Toprağa Verildi

Bitlis?te meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen kahraman askerlerimiz için Ankara?da cuma namazını müteakip devlet töreni düzenlendi.

5.03.2021 22:04:32
Şehitlerimiz Cebeci Şehitliğinde Toprağa Verildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katıldığı törene Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile birlikte katıldı.

Devlet erkânından da yoğun katılımın olduğu cenaze töreninde Şehitlerimiz Korgeneral Osman Erbaş, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Gökhan Uysal, Albay Şentürk Aydınyer, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu, Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz, Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Uzman Çavuş Hakan Gül ve Uzman Çavuş Tolga Demirci son yolculuklarına uğurlandı.



Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki cenaze töreninde Cuma namazını müteakip şehitlerimiz için cenaze namazı kılındı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, cenaze namazı sonrasında kısa bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Ebediyete uğurladığımız, hakka uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda temenni ediyorum ki, Rabb'im bizleri sevgili habibinin sancağı altında da buluştursun." dedi.

 



Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın komutanlığın ötesinde duruşuyla çok farklı, mütevazı bir insan olduğunu anlatan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, "Yanındaki kardeşlerimle beraber çıktıkları bir yolculuk esnasında meydana gelen bu elim kazayla emaneti sahibine teslim ettiler." ifadesini kullandı. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz." ayetini okuyan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi, 11 şehidimizi Hakk'a uğurlarken biz diri olan bu şehitlerimizle inşallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tabii tüm aileye, ordumuza, milletimize Rabb'imden sabırlar diliyorum. Tezkiye ile şu anda bu cenaze namazına katılan tüm kardeşlerimiz, zaten sizler özellikle tezkiye ettiniz. Hocamızın da ifade ettiği gibi biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için bir yolculuktaydılar ve bu yolculukta da mukadder olan ölümle karşı karşıya kaldılar. Hepimiz için mukadder olan bir ölüm var. Şehadet bunların en yücesi, Rabb'im bizlere de bu makamı inşallah nasip eder. Hele hele din uğrunda, vatan uğrunda bu makama kavuşmak her yiğidin kârı değil. Rabb'im bir mükâfat olarak bunu bizlere lütfederse ne kadar güzel. Temenni ederim ki, Rabb'im bizlere de bunu nasip eder.'

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, cenaze törenine katılan şehit yakınlarına taziyelerini iletti.

Daha sonra şehitlerimizin Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omuzlarında cenaze araçlarına taşındı. Şehitlerimizin naaşları, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan kahraman silah arkadaşlarımız; 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, İstihbarat Albay Şentürk Aydınyer, Kara Pilot Yüzbaşılar Gökhan Uysal ve Tayfun Kureş ile Bakım Yüzbaşı Salih Sarıoğlu'nun naaşları Cebeci Askerî Şehitliğine defnedildi.



Askerlerin omuzlarında taşınan naaşların katafalka alınmasının ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Yapılan dualar sonrasında toprağa verilen cenazelerin sarılı olduğu Türk bayrakları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar tarafından ailelere teslim edildi. Şehitlerimiz için yapılan duaların ardından saygı duruşunda bulunuldu, tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.