RECEP EROL GAZETECİLERE PROJELERİNİ ANLATTI

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı SMMM Recep Erol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen bir programda bölge gazetecileriyle bir araya geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 14.01.2024 00:18:00 0
RECEP EROL GAZETECİLERE PROJELERİNİ ANLATTI

 

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı ve İBB Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan ve önümüzdeki yerel seçimler için AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı olan Recep Erol, Belediye Başkanlığını kazanması halinde gerçekleştireceği projeleri ilk kez basın mensuplarına anlatttı.

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert'in ve bir çok bölge gazetecisinin katıldığı programda konuşan Erol gazetecilerin zor şartlar altında mesleklerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Recep Erol : “Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Gazeteci kardeşlerimiz, basın mensuplarımız Filistin’de en son 115 gazeteci arkadaşımız şehit oldu. Hepiniz zor şartlarda mücadele ediyorsunuz ve bu noktada da sizlerin oraların daha etkin olduğunu, dünyada yapılan haksızlıklara, dünyada yapılan zulümlere sizler aracılığıyla bir adaletsizliğin önleneceğine inanıyorum. Bu noktada da sizlerin çabalarını önemsiyorum. Sizlerin yaptığı işi herkesten çok önemsiyorum. Yine bu vesileyle Gazze'de 7 Ekim'den bugüne kadar 115 gazeteci kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

 

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Büyükçekmece’de gerçekleştirmek istedikleri projelere değinen Erol: “Büyükçekmece’nin her mahallesinde özellikle Dizdariye Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi’nde yaşanan trafik sorunlarını biliyoruz. Bunların çözümü için de bugün çalıştığımız ekibimiz ile birlikte gayret sarf ediyoruz.” Dedi.

 

YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİNİ BELEDİYE YAPMALI

Yaşlıların sorunlarına da değinen Erol “Büyükçekmece'mizde yaşlı bakım rehabilitasyon merkezleri mutlak suretle belediyenin eliyle yapılması gereken faaliyetlerden bir tanesi. Günümüzde gerçekten eşit çalışma durumunda olduğu için ana babalara bakmak, yaşlılara bakmak bazen zor oluyor. Ve dışarıya baktığımız zaman özel bakım evlerinde çok yüksek bedeller istiyorlar. Bizim Büyükçekmece'de Karaağaç mahallemizde yaşlılarla ilgili kullanacağımız alanlar çok fazla. Buralarda yaşlılarımızı kapalı alanlara hapsederek değil ayakları toprağa basarak yaşlı bakım merkezlerinde misafir edeceğiz” dedi.

 

BÜYÜKÇEKMECE’DE ÖZEL PROJELER ÜRETEBİLİRİZ

 

Çocuğunun Beylikdüzü’nde bir kütüphaneye gittiğini söyleyen Recep Erol: “Büyükçekmece'de AKM de kütüphane olduğunu biliyorum. Şu anda açık mı bilmiyorum. Benim oğlum buradan kalkıyor kütüphane için Beylikdüzü’ ne gidiyor. Orada çocuklara sabahları çorba akşamları kek, çay ikramı varmış. Biz bunları bir tık daha geliştirebiliriz. Büyükçekmecemizin buna ihtiyacı var. Büyükçekmece ‘ de gençlerin buna ihtiyacı var. Büyükçekmecemize oralardan insanların gelmesi lazım. Bizim gençlerimizin oraların gitmemesi lazım. Sosyal Tesisleri ve  düğün salonları yapacağız. Kır düğün salonları gibi. Farklı noktalarda ki bunları Çatalca Belediyesi yapmış. Büyükçekmece'mize özel projeler üretebiliriz. Düğününü yapamayan gencimize çare olmaya çalışacağız. Toplantısını yapamayan diğer noktada alışverişini yapamayan tarım marketiyle birlikte toplumun her katmanına hizmet etmeyi gaye edindik. ” dedi.

 

MAHALLE MAHALLE DOLAŞIP, VATANDAŞLARLA HEMHAL OLUYORUZ

 

Büyükçekmece’de her gün farklı bir mahallede olduğunu belirten Erol: “Önümüzde yerel seçim var. Bu seçim öncesi Büyükçekmece'mizde aday adayı olarak geçmiş dönem ilçe başkanı sıfatıyla, geçmiş dönem Büyükşehir Belediye meclis üyesi sıfatıyla Büyükçekmece'de Ak partimizde aday adayı olarak başvurumuzu yaptık. Büyükçekmece’de süreç henüz sonuçlanmadı. 
Her gün bir mahallemizde her gün bir Sivil Toplum Kuruluşuyla, her gün bir spor kulübümüzde olma gayreti içindeyiz. Hep diyoruz ki Büyükçekmece'de yapılmayan çok şey var. Bize göre mevcut idare tarafından eksik bırakılan, yapılamayan birçok nokta var. Güzel şeyler için geçmiş dönemde olduğu gibi bugün de bizim kardeşlerimiz mecliste de yapılan doğrulara teşekkür ediyorlar. Geçmiş dönemlerde biz de teşekkür etmiştik. Yapılan yanlışları da yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Yalnız AK muhalefeti olarak yapılan yanlışlar ifade ederken sadece yanlış ifade etmekle kalmıyoruz. Yapılan yanlışın nasıl doğru hale geleceğini de belirtiyoruz” dedi.

 

 

SPOR DEYİNCE AKLIMIZA SADECE FUTBOL GELMEMELİ

Büyükçekmece’de kapalı bir yüzme havuzunun olmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Recep Erol  Erol: “Belediyemizin bir tane kapalı yüzme havuzumuz yok. Yani spor deyince sadece futbol aklımıza geliyor. Erkeklerin futbol geliyor olabilir ama burada kızı olan, eşi olan, annesi, babası, basketbol oynamak isteyen, voleybol oynamak isteyen su sporları yapmak isteyen gençlerimiz var. Bunlara da yönelmemiz gerekiyor. Bunlarla ilgili yerlerimiz var. Bunları daha doğru değerlendirip daha güzel şekilde gençlerin kullanımına sunmamız gerekiyor. Yine mahallelerimizde bulunan çocuk parklarımızın mutlak surette hem engellilere hitap edebilmesi hem de çocuk parklarında oyun alanlarını daha da geliştirmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

SOSYAL TESİS EKSİKLİĞİNİ GİDERECEĞİZ TAZİYE EVLERİ YAPACAĞIZ

Büyükçekmece’ de birkaç tane sosyal tesis olduğunu ve bu sayının yetersiz kaldığını söyleyen AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı SMMM Recep Erol  “Büyükçekmece'mize sosyal tesis anlamından birkaç tane sosyal tesisimiz var. Biz 24 mahallemizin tamamından Büyükçekmece'yi kucaklayan sosyal tesislerle Büyükçekmece'ye hizmet vermek istiyoruz. Yine 24 mahallemizin tamamında anaokullarımızla, kreşlerimizle bilgi evlerimizle işe giden kardeşlerimizin işe giden ailelerimiz çocuklarla bırakabileceği çocuk evleri yapacağız. 24 mahallemizin tamamında taziye evleri, kültür merkezleri oluşturmak, yine başka bir amacımız. Büyükçekmece ilçemizde birkaç camimizde olan taziye evleri ile bu ihtiyaç giderilmeye çalışılıyor. Yeterli mi yetmez bir sayılarını arttıracağız. Yine Büyükçekmece'de mezarlıklara gittiğiniz zaman gerçekten mezarlıklarda yer bulmak problem. İnşallah Büyükşehir Belediyesini aldığımızda Murat Kurum başkanımla beraber mezarlıklarla ilgili tüm İstanbul'a bir çözüm üretilecek.”

 

 

ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZ SAYISINI ARTIRACAĞIZ

Kültürel konulara da değinen diyen Erol ilçede kültürel hizmetlere elbette önem vereceklerini belirterek “Tarihi değerlerimizi korunarak belediyemizin yapmış olduğu  Büyükçekmece Festivali bizim daha da geliştirerek devam ettirmek istediğimiz ana amaçlarımızdan bir tanesi. Mimar Sinan Sahilini işlevsel hale getirmek istiyoruz. Şu anda Mimarsinan sahilimiz gerçekten çok kullanılabilen bir sahil değil. Güvenlik sorunu yaşanan bir sahil durumunda. Tarım alanlarımızı daha verimli hale getireceğiz. Bir tarafta iş arayan gencimiz iş yok derken, fabrika sahibi de eleman bulamama sıkıntısı içinde. Şu anda Büyükçekmece'de çıraklık eğitim merkezi dahil yıkılmış halde. Bu merkezlerin sayısını arttıracağız. 

 

KADINLARIMIZA HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ


Bölgemizde yine kadınlarımıza her türlü imkanları sağlayacağız. Akşamları Büyükçekmece’de küçük bir alan var. Hanımefendilerin pazar olarak kullandığı bir alan. Bunların çok fazla geliştirilmesi gerekiyor. Bunun için imkanlarımız var. Bunun için çok güzel bir sahilimiz var. Bu sahil bantlarını düzgün kullanarak kullanacağız. İmkanları arttıracağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı..