RECEP EROL AK PARTİ B.ÇEKMECE BEL.BŞK.ADAYI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan SMMM Recep Erol' un AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

BÜYÜKÇEKMECE 20.01.2024 13:48:00 0
RECEP EROL AK PARTİ B.ÇEKMECE BEL.BŞK.ADAYI

 

 

Recep Erol kimdir?

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde 12 Kasım 1968 tarihinde doğan Recep Erol, ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babası Doğan Erol ve annesi, 93 Harbi'nde Bulgaristan'dan göç ederek Türkiye'ye yerleşmişlerdir. Recep Erol'un ismi, doğduğu ay olan Receb Ayı'nın ilk gününe denk gelmesi nedeniyle babası tarafından Recep olarak belirlenmiştir.

Eğitim hayatına Büyükçekmece İlkokulu'nda başlayan Recep Erol, ardından Büyükçekmece Lisesi'nde ortaöğrenimini tamamlamıştır. Yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde ve İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler Akademisi'nde başarıyla tamamlamıştır.

1990 yılında özel sektörde muhasebe sorumlusu olarak iş hayatına adım atan Recep Erol, kısa sürede Muhasebe Müdürü ve Mali Müşavir olarak Türkiye ekonomisinin önemli firmalarından birinde görev almıştır. 1998 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) ünvanıyla kendi danışmanlık şirketini kurarak serbest meslek hayatına başlamış ve günümüze kadar aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir.

Siyasi arenada da aktif bir rol üstlenen Recep Erol, 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ailesine katılmıştır. 2004 yılı Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti Büyükçekmece 1. Sıra Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Erol, 2007 yılında AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış ve 2008-2011 yılları arasında AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2014 yerel seçimlerinde ise Büyükçekmece ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliklerine seçilerek bu görevlere devam etmiştir.

Recep Erol, siyasi hayatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev almıştır. Büyükçekmece Ziraat Odası'nın kurucu başkanlığını yapmış ve bu görevi 2013 yılına kadar sürdürmüştür. Ayrıca, Ziraat Odalarının İl Temsilciliği ve Genel Merkez Delegeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Spora ve sporcuya verdiği önemle tanınan Recep Erol, Büyükçekmece Amatör Spor Kulübü'nde yöneticilik yapmış ve aynı zamanda Güzelcespor Amatör Spor Kulübü'nde üst düzey yöneticilik görevini üstlenmiştir.

Recep Erol'un liderlik vasıfları ve çok yönlü kimliği, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum alanlarında etkili bir şekilde hizmet vermesini sağlamıştır. Kendisini ahlaklı nesiller yetiştirmeye adamış olan Erol, 2017 yılında İSMMMO Dönem Başkanı tarafından Onur Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

Siyasette ve iş dünyasında başarılı kariyerine devam eden Recep Erol, 2019 Yerel Seçimleri için AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuruda bulunmuştur. Erol, aynı zamanda tarım, spor ve ekonomi gibi birçok alanda yaptığı çalışmalarla toplumun farklı kesimlerine dokunarak hizmet etmeye devam etmektedir.


Anahtar Kelimeler: RECEP PARTİ .ÇEKMECE ..ADAYI