"Ramazan yoksullara sahip çıkma ayıdır"

Büyükçekmece Belediyesi?nin geleneksel mahalle iftarı önceki akşam Güzelce Parkı?nda çok yoğun bir katılımla gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 12.06.2017 11:38:07

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayının paylaşmak, yardımlaşmak olduğuna vurgu yaparak; “Ramazan yoksullara sahip çıkma ayıdır. Çevrenizdeki ihtiyaç sahiplerine mutlaka yardım elinizi uzatın” diye konuştu.

 

 

“Birlik ve bütünlük içinde çok çalışmalıyız”

 

İftar öncesi konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ramazan ayının yoksullara, ekonomik durumu iyi olmayanlara sahip çıkma ayı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “ Çevrenizdeki yoksul ve yardıma ihtiyacı olanları sevindirme konusunda hepimiz üzerimize düşüne yapmalıyız. Büyükçekmece Belediyesi olarak bu anlamda 5 bin aileye destek oluyoruz, katkı sağlıyoruz. 600’ün üzerinde çocuğumuza eğitim desteği veriyoruz. Ramazan paylaşmak, birlik ve berberlik duygularının en yoğun yaşandı aydır. Sizlerle birlikte bu masaların etrafında bir lokma ekmeği, bir yudum suyu paylaşmamız işin en muhteşem anıdır. Bu aziz vatanı bize emanet eden hayatları pahasına bu aziz vatanın korunmasını sağlayıp aramızdan ayrılan şehitlerimize, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ve bugün bu saate kadar vatan için, bayrak için, din için torağa düşmüş ne kadar şehidimiz varsa bu iftar saatinde hepsine yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkemizin geleceği için birlik ve bütünlük içerisinde hep birlikte doğru yolda çalışmalıyız. Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda yürümeliyiz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için de elimizi taşın altına sokmak zorundayız.”