Otomotiv satış sonrası ikinci çeyrekten umutlu

Otomotiv satış sonrası ikinci çeyrekten umutlu

EKONOMİ 18.04.2022 11:58:00 0
Otomotiv satış sonrası ikinci çeyrekten umutlu

Otomotiv satış sonrası pazarı yılın ilk çeyreğini hem satış hem ihracat hem de istihdamdaki artışlarla geride bırakırken, ikinci çeyrekten daha da umutlu.

İSTANBUL (İGFA) - Otomotiv satış sonrası pazarı; 2022’yi yurt içi satışlarda, ihracatta ve istihdamda yakaladığı yükseliş trendi ile karşıladı.

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) 2021 Yıl Sonu Sektörel Değerlendirme Anketi’ne göre; yılın ikinci çeyreğinde yatırım yapmayı planlayan üyelerin oranı yüzde 45’i buldu. Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine cirosal bazda ortalama yüzde 50’ye yakın artış yaşanırken, yılın ikinci çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre satışlarda ortalama yüzde 43 artış beklendiği ortaya çıktı.

Sektörün yaşadığı sorunların başında ise 'tedarik problemleri' yer aldı.

Otomotiv satış sonrası pazarı özelinde yılın ilk çeyreğini değerlendiren OSS Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Ali Özçete, istihdamda artış yaşandığını kaydederek "Bunun en önemli sebebi yıllardır İstanbul’a yoğunlaşan dağıtıcıların, son 3 senedir ülke geneline yayılmaya başlaması olduğunu söyledi. Özçete, firmalar ikinci çeyrekte ciroda artış öngördüğünü belirterek, "Bu, enflasyonun üzerinde bir artış beklentisi” yorumunda bulundu.


Haber Kaynak : İGF