OP.Dr.Ali Şeker ile Siyaseti Konuştuk

OP.Dr.Ali Şeker ile Siyaseti Konuştuk

BÜYÜKÇEKMECE 17.11.2013 19:37:00
OP.Dr.Ali Şeker ile Siyaseti Konuştuk

 

Size göre siyaset nedir ve siyasetçiler nasıl hareket etmelidir?

"Siyaset, işi gücü olmayanların, hiçbir üretim yapmayanların uğraş alanı olacak bir alan değil. Türkiye'de kamu bütçesini kullanan ve en büyük bütçeyi kullanan bir yapı ve bunu cahil yetersiz kötü niyetli insanların eline bırakmak bu vatana yapılabilecek en büyük ihanettir ve bu ihanetlerin neticesinde 1950 lerden beri uzun yıllardır siyaset olumsuz yöne doğru gitti. Zaman zaman iyi niyetli insanların siyasete müdahil olmaları söz konusu olsa da genel olarak siyaset rant dağıtma alanı halinde kullanıldı."

 

Neden Sol Partiyi Tercih Ediyorsunuz?

"Sol partinin özü kamudan, halktan yana ve halkın yoksulun çıkarlarını haklarını korumaktan yana olduğu için...Bırakın yapsınlar bırakın götürsünler alsınlar çalsınlar noktasında bir siyaset anlayışı var.Bu anlayış Türkiye'den çok şeyler aldı götürdü.Türkiye artık varlıkları gittikçe azalan bir ülke durumuna geldi.Arsaları arazileri fabrikaları varlıkları azalan siyasetçilerin miras yediği bir ülke konumuna geldi. Bir yandan yediler, bir yandan hakaret ettiler siyasi çevreler. "

 

Bölgemizde yaşamla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

"Beylikdüzü,Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt ve Avcılar bölgesinde hızlı bir nüfus artışı ve sürekli göç var,bu artışla beraber sorunlar da görülmekte ve bu sorunlar giderek büyümektedir. Sağlıklı bir yaşam oluşturulmuyor. Zaman zaman Esenyurt'a gittiğim zaman yollarda top oynayan çocukları görmekteyim."

 

Sorumluları kim?

"Bugüne kadar orada siyaset yapanlardır.Özellikle son dönemde siyaset yapanlar sorumludur. Beylikdüzü'nde de toplu konutların kendi alanları olmasa nefes alacak pek bir yer yok. Beylikdüzü'nde Siyaset ve CHP de yaşananlar ile ilgili görüşleriniz nedir?2004 seçimlerinde sağ partiden bir aday son dakikada getirildi ve CHP den aday oldu. Dr.Mustafa Melek ve Dr.Ahmet Eryılmaz aday adayları arasında iken muhtemel çıkma olasılığı olan adaylardan ikisiydi. Dışarıdan son dakikada getirilen o aday CHP nin Beylikdüzü'nde kaybetmesine yol açtı. Bu parti içinden bir oyun değildi diğer partileri ellerinde tutan bazı güçler burada partilerin adaylarının kim olacağına maalesef etki ettiler böylece partilerde yetersizlikler oldu. Belli ilçe Başkanları belli siyasi, partilerde etkin kişiler kendileri açısından rollerini iyi oynadılar Bu da kamunun alternatif bulamamasına sebebiyet verdi.Hangi partiye verirseniz verin rant grubunun kucağına oturtuluyorsunuz."

 

Beylikdüzü'nde CHP'nin seçimlerdeki durumu hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

 

"Bu durum 2009 seçimlerinde yine yaşandı kendisinin gelmemesi için Genel Başkanımız dahil partimizin yöneticileriyle konuştum.Çünkü böyle bir adayın gelmesi doğru değildi, başkalarının kazanmasına yönelik bir çabaydı.Adayın kendisine de bu düşüncelerimizi ifade ettik.Kendisi de "aday olmam ve gelmem yanlıştı" ifadelerini kullandı. Büyükşehir'de 42.000 e yakın oy alırken, ilçede 28.000 oy aldık. Alınan oylar tutanaklarda mevcut. 11 aday adayı içerisinden "partim kaybetmesin" diye seçim çalışmalarına katılan tek aday vardı, diğer 10 adayın hiçbirisi çalışmalara katılmadı, meclis üyeliği için aday olan 2 arkadaşımız arada sırada çalışmalar için uğradı. Aday adayı olup çalışmalara katılmayanlar sonuçta bakıyorsunuz bir süre sonra ortaya çıkıveriyorlar. Bunların arasından birisi ilçe başkanı oldu. Benim de gözümle gördüğüm başka partiler için çalışan 2 kişi seçimde yine aday adaylığı ba.şvurusunda bulundu. Biz o süreçte yapılan yanlışlıkları düzeltmek için tüm gücümüzle çaba gösterirken "partide uzun yıllardır iyi niyetle çalışan birisini aday gösterelim" diye önerilerde bulunduğumuz halde; partimiz gitti böyle birisini aday gösterdi ve biz tekrar kaybetmiş olduk. Daha önce adaylar son dakikada geliyordu şimdi öyle değil iş profesyonelleşti, çok daha önceden partilerde yer tutmaya başladılar.Bu seçimlerde aynı sıkıntıları tekrar yaşamamak için sorumluluğumuzla uyarılarımızı devam ettireceğiz. Çünkü burada halkın kendini yönetme hakkı gasp edilmemeli! Rant grubu halkın bu hakkını kendi lehlerine çevirmemeli. Bu nedenle elimizden geldiğince doğru bir adayın çıkması partimizin yanlış bir yola sürüklenmemesi için her türlü çalışma ve çabayı göstereceğiz. Seçmen adayın kamu malını koruyan halkın şehr emini dediğimiz her türlü malını mülkünü teslim edebileceği kişilikte olmasıyla beklediği ve arzu ettiği bir seçme hakkına kavuşur. Beylikdüzü seçmeni AK Parti CHP ve MHP hiç fark etmez rant gruplarının oyununa gelmemeli.  Aksi taktirde bu bir seçim değil oyun olur.Rantın dini imanı yok kıblesi rant olunca insanlar parti farkı gözetmiyorlar. Vecdet Öz şu anda sağ bir partinin Genel Başkanlığına aday olan bir arkadaş. Geçen dönem bölgeyle ve partiyle ilgisi olmayan bu arkadaş geldi aday adayı oldu aldığı oyları sorgulaması gerekir. Genel Merkezin de böyle bir adayı niye buraya dayatıyorlar bunu sorgulaması lazım ve bu arkadaşın başka bir partinin Genel Başkanlığı için aday iken bölgede CHP yi CHP lilere bırakması lazım. İlkelerden doğrulardan fayda beklemek doğru olanıdır. Bireyler doğru bilgilerle aydınlatılmalıdır."

 

Sayın Mustafa Sarıgül CHP için faydalı olur mu?

 

"CHP Yerel Seçimlerde İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi için Nurettin Sözen'den sonra bir daha güçlü bir aday çıkaramadı Şu an Büyükşehir Belediyesi aday adayları arasında sayın Sarıgül önde gözükmekte.Sarıgül DSP ye gitti geldi TDH yi kurdu Kılıçdaroğlu gelince CHP ye katkı sunmak gerektiğini düşündü ve Büyükşehir Belediyesi için CHP ye katıldı.Siyasette oldukça tecrübesi ve uzun bir emeği var.Derneklerle muhtarlarla alt yapıyı sağlayan 20-30 yıllık ilişkileri ve diyalogları var.  Hiç bir derneği düğünü cami,cemevi,kilise,havra es geçmedi herkesle yakın temas kurdu İnsanların cenazesine araç gönderdi söz konusu acılı ailelere destek oldu acılı ailelerin arasında durumu olmayanlar için Hakkari ve Muş gibi  şehirlere kadar araçlar görevlendirerek cenazelerini oralara götürmelerini sağladı, yardım eli uzattı. Sarıgül'ün Sosyal Belediyecilik örneği sonunda beğeniyle karşılandı."

 

Önümüzde yapılacak yerel seçimler için seçmenlere ne tür bir mesajınız olur?

"Bu çatışmacı ortamda insanların tüm özgürlük alanlarına müdahil olanların dayatmacı bir siyaset anlayışından insanlar zarar göreceğini anladı.Eğer bu yapı önümüzdeki süreçte desteklenecek olursa komşular birbirine düşman olacak.Çünkü düşmanlığı körükleyen ve besleyen çatışmacı bir siyaset anlayışı kutuplaşmada insanların birbirine düşmanlaşmasından oy bekleyen bir siyaset anlayışı, bu ülkeye kan gözyaşı ve zulümden başka bir şey vermez.Bu konuda da AKP ye oy veren vatandaşlarımızı bu çatışmacı ortamın tarafı olmak istiyorlarsa AKP ye desteklerini devam ettirmelerini, eğer bir barış huzur ortamını özlüyorlarsa ve istiyorlarsa, bu desteklerini geri çekmelerini bekliyorum.Aksi taktirde huzur içinde yaşanmayan bir ülkede hiç kimse mutlu olamaz. Sayın Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı  bu bakımdan uzlaşı alanı açısından çok büyük bir anlam kazanmakta.

 

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Siyaset üzerinden bölgede AKP ile işbirliği yapanların çete davalarına konu olup kamu oyu önünde sergilendiği bir ortamda bizlerin bu kişileri bizim kurtarıcımız olarak görmemizi beklemek bizim zekamızla alay etmektir."

 

Sayın hocam değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz.

 

"Ben kamu hizmeti sunduğunuz için size ve www.beyhaber.com a teşekkür ederim."