Nişantaşı’nın Efsanesi Tommy Ölümsüz Oluyor

Nişantaşı’nın Efsanesi Tommy Ölümsüz Oluyor

YURTTAN 15.06.2022 09:02:00 0
Nişantaşı’nın Efsanesi Tommy Ölümsüz Oluyor

 

2006 yılında henüz 1 yaşındayken Teşvikiye sakini Ercan Üzmez tarafından Yedikule Hayvan Barınağı’ndan sahiplenilen Tommy, 17 yıl boyunca yaşamını devam ettirdiği mahallesinde ölümsüzleştirildi.

10 Mart 2022 tarihinde hayatını kaybeden sevgi dolu köpek Tommy’nin anısını yaşatmak adına Şişli Belediyesi’nin önderliğinde Royal Canin’in desteği ile heykeltıraş Behrang Jahanpour tarafından yapılan Tommy heykelinin açılışı Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından gerçekleştirildi.

Teşvikiye Taksi Durağı sahibi Ercan Üzmez tarafından 2006 yılında 1 yaşındayken Yedikule Hayvan Barınağı’ndan sahiplenilen Tommy, Nişantaşı/Teşvikiye sakini olarak semtin önemli bir parçası haline geldi. Tommy’e karşılıksız bir sevgi duyan Ercan Üzmez, birçok mahalle sakini ve esnaf ona barınma, beslenme ve veteriner sağlık desteğinin sağlanmasına yardımcı oldu. Ömrünü kalabalıklar içinde kendi rutinini yaşayarak geçiren Tommy, sevgisini paylaşarak buradan geçen herkesin kalbine dokundu. 17 yıllık yaşamı boyunca sadece orada yaşayan insanların değil, yolu Nişantaşı/Teşvikiye’den geçmiş herkesin hayatına dokunan Tommy, ölümünün ardından her zamanki köşesinde insanlarla bir arada olacak.

10 Mart 2022 tarihinde hayatını kaybeden Tommy’nin ardından Teşvikiye Mahallesi Muhtarı Suzan Bektaş, Nur Bilen Yavuzer, oyuncu Umut Kurt ve mahalle sakinlerinin destekleriyle birlikte yaşamını sürdürdüğü Teşvikiye Mahallesi’nde anısını daimi kılmak üzere heykelinin dikilmesi organize edildi. Cihangir Zanaat Atölyesi'nde heykeltıraş Behrang Jahanpour tarafından yapılan heykel ile Tommy, güzel anılar biriktirdiği Nişantaşı’nda ölümsüzleştirildi. Şişli Belediyesi ve Royal Canin’in desteği ile The House Cafe’nin yan tarafında, oradan geçenlerin Tommy’e yol verdiği, her zamanki köşesine dikilen heykelin açılışı, 10 Haziran 2022 tarihinde Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından gerçekleştirildi.

Heykelin açılış töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Günün her anında karşılaştığımız, yaşamımızı paylaştığımız can dostlarımız; şehirlerimizi, mahallelerimizi, muhitimizi çok daha yaşanılası bir yer haline getiriyorlar. Onlar yaşamımızın en kıymetli parçası ve kentin sakinleri. Tommy’nin hikâyesi, bu mahallenin güzel insanlarını bir araya getirmişti. Can dostumuz Tommy, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve ortak sevinci buradaki güzel insanlar ile birlikte sağlamıştı. Tommy’nin hikayesi bu anıt ile ölümsüzleşti ve Şişlimizin hafızasına sonsuza kadar kazınmış oldu. Tommy aramızdan ayrıldı fakat onunla birlikte yaşanılan güzel anılar ve bu hikâye hep bizimle olacak. Bu anlamlı dostluk öyküsünün ölümsüzleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

İnsanlarla hayvanların yaşam boyu birlikte yazdığı hikâyeleri çoğaltmak ve büyütmek için çalıştıklarını ifade eden Royal Canin Genel Müdürü Aslı Çelikkol, “Yaşamınızda bir köpekle yolunuz kesişiyor ve bu birliktelik sizde, yaşadığınız muhitte ve o yerin insanlarında derin izler, anılar bırakıyor. Bu, çok değerli bir hikâye. Hayvanlar yaşadığımız şehirlere, muhitlere ve nihayetinde yaşamlarımıza değer katıyor. Bizleri çok daha iyi insanlar haline getiriyor. İnsanlarla hayvanlar birlikte çok daha güzel, çok daha mutlu. Yaşam boyu birlikte yazdığımız ve yaşadığımız, daha da yaşayacak olduğumuz çok güzel hikâyeler var. Tommy doğdu, yaşadı, yaşamı buradaki mahallenin insanları ile kesişti ve hayatlarımızda çok güzel izler bıraktı. Onun ve hikâyesinin ölümsüzleşmesine, şehrin hafızasına dahil olmasına katkıda bulunmak Royal Canin için büyük bir gurur. Şişli Belediyesi’ne ve yaşamı boyunca Tommy’i yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.”