MHP liderinden 'Serçe' göndermesi

MHP liderinden 'Serçe' göndermesi

POLİTİKA 18.01.2022 11:45:00 0
MHP liderinden

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Konuşmasında Sezen Aksu'ya tepki gösteren Bahçeli, "Hazreti Adem ile Havva'ya cahil diyen sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa bürünme." ifadelerini kullandı. Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın intiharıyla ilgili de konuşan Bahçeli, " Söz konusu intihar olayının muhafazakar kesim için intikam aracına dönüştürülmesi insani ve vicdani değildir. Bu olay üzerinden inançlarımıza saldıranlar art niyetli." dedi.

ANKARA (İGFA) - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iç ve dış dinamikleri doğru analiz etmeden Kazakistan'ın maruz kaldığı tehditleri anlamanın zor olacağını ifade etti.

Hedefte Türk-İslam coğrafyalarının bulunduğuna işaret eden Bahçeli, "Kazakistan'daki istikrarsızlıklara karşı Türk Devletleri Teşkilatı sorumlu bir tavır takınmıştır. Ayrımız, gayrımız yok, kimseye muhtaç değiliz. Bizim için Ankara ne ise Türk Devletleri'nin başkentleri de odur" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde cemaat yurdunda yaşadığı baskılar sonucu yaşamına son veren Enes Kara ile ilgili de değerlendirmeler yapan Bahçeli, "Enes bulunduğu apartmandan kendisini yere bırakmıştır. Geleceğimizi riske atamayız, gençlerimizi sahipsiz bırakamayız. Söz konusu intihar olayının muhafazakar kesim için intikam aracına dönüştürülmesi insani ve vicdani değildir. Tarikat ve cemaatler devletle rekabete meyletmedikten, devleti ele geçirme hatasına düşmedikten sonra hayatın olağan akışı içinde varolmaya devam edecek" diye konuştu.

SERÇEYSEN SERÇELİĞİNİ BİL

Sezen Aksu'nun son parçasında yer alan sözleri de eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sorumsuz ve şuursuz bir sanatçısının sefalet hali cehalet çukurunun açık seçik bir numunesidir. Hazreti Adem ile Havva'ya cahil diyen sanatçıya diyorum ki serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa bürünme. Bu tiplerin kalpleri taşlı ve dikenlidir" açıklamasını yaptı.
 


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: liderinden 'Serçe' göndermesi