Mardin’de kar hayatı felce uğrattı, okullar tatil edildi

Mardin’de kar hayatı felce uğrattı, okullar tatil edildi

19.01.2022 15:33:43 0
Mardin’de kar hayatı felce uğrattı, okullar tatil edildi

Mardin ve Çevresinde yoğun kar yarışı hayatı felce uğrattı, tipiye dönüşen kar yağışı ana yoları trafiğe kapattı. Büyükşehir Belediyesi 4 kar küreme, 3 loder, 4 kamyon, 3 dozer,8 greyder, 300 ton tuz ve yeterli sayıda personel ile çalışmalara başladı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)-  Ülke genelinde başlayan ve 41 İl’de okulların tatil edilmesine sebebiyet veren yoğun kar yağışı, Mardin’de de hayatı felce uğrattı. Mardin Kızıltepe- Mardin-Ömerli- Midyat ve Diyarbakır yolları trafiğe kapandı. Kara Yolları Bölge Müdürlüğü yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Tipiye dönüşen kar çalışma yapılan yolları kısa sürede trafik akışını zorlaştırıyor.

İl genelinde okullar bir gün tatil edilirken , Artuklu Üniversitesinde yapılan dönem sonu sınavları ertelendi. Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik ekipleri yolara düştü, buna rağmen yer yer trafik kazalarının meydana gelmesinin önüne geçemedi. Valilik kriz masası oluşturdu. Mardin Büyükşehir Belediyesi,  İl genelinde 4 kar küreme, 3 loder, 4 kamyon, 3 dozer,8 greyder,  300 ton tuz ve yeterli sayıda personel ile karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.


Haber Kaynak : İGF