Madencilerden Çetinkaya'ya Bilecik'te de tam destek

Madencilerden Çetinkaya'ya Bilecik'te de tam destek

23.02.2022 12:21:01 0
Madencilerden Çetinkaya

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkan Adayı Rüstem Çetinkaya ve ekibi, Bursa'dan aldığı desteğin ardından maden sektörünün bir başka üretim merkezi olan Bilecik'ten de 'Seninleyiz' mesajı aldı.

BİLECİK (İGFA) -Geçen seneyi 5,9 milyar dolar ihracatla kapatan maden sektörünün çatı STK'sı İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) nisan ayında yeni başkanını seçecek.

Yaklaşık 6 ay önce Bursa'da başkan adaylığını açıklayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı Rüstem Çetinkaya ve aday yönetim kadrosu, madenciliğin bir başka üretim üssü Bilecik'ten tam destek aldı.

Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği'nin (BİLMER-DER) düzenlediği istişare toplantısında konuşan Çetinkaya, sektörün büyük sorunlarının olduğunu, yönetime seçilmeleri halinde kapsayıcı ve sorun çözen bir anlayışla hareket edeceklerini söyledi.

Maden sektörünün ihracat potansiyelinin 5,9 milyar dolardan daha fazla olduğunu söyleyen Çetinkaya, Bu potansiyeli ortaya çıkarabilmenin tek yolunun izin süreçlerinin kısalması olduğunu belirterek, iş başına gelmeleri halinde sektörü harekete geçiren, tüm paydaşları ile motive olmuş ve ülke için üretime teşvik eden bir yönetim anlayışlarının olacağını kaydetti.


Haber Kaynak : İGF