Kırklareli Lüleburgaz'da çevre gönüllüsü uyarmıştı ama sonuç bu!

Kırklareli Lüleburgaz'da çevre gönüllüsü uyarmıştı ama sonuç bu!

SAĞLIK 4.01.2022 17:26:11
Kırklareli Lüleburgaz

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar Yıldırım Mahallesi'nde dere kenarına inşa edilen binanın sele boyun eğmesine neden oldu.

KIRKLARELİ (İGFA)- Edirne ve Kırklareli'nde yaşanan sel felaketi, Lüleburgaz'da dere kenarına inşa edilen binalarda hasara yol açtı.

Lüleburgaz'da Çevre Gönüllüsü Hakan Dedeoğlu, inşaat zemininin su seviyesinin altında olması dolayısıyla söz konusu bölgede inşaat izninin resmi yada gayri resmi olarak verilmesinin doğru olmadığını söyledi. 

Bölgede yaşayanları 2009 yılında da uyardığını anımsatan Dedeoğlu, "Bu dere açılırken, dere yatağında oturan hiç kimse sel ve benzeri afet riskleri nedeniyle bölgede asla mutlu olamaz demiştim. Tüm yetkililerin geçmişten bugüne yaptıkları bir yana bundan sonra dere ile ilgili olarak alınacak her konuda sadece hukuksal karar almaları yeterli olacaktır. Sonuç itibarıyla; yaşanan son felaket sonrasında alınacak tüm kararlar halkımız için çözüm odaklı, kalıcı ve mutlu edici olmak zorundadır" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGF