Kilis’te kartpostallık görüntüler

Kilis’te kartpostallık görüntüler

YURTTAN 19.01.2022 16:39:00 0
Kilis’te kartpostallık görüntüler

Kilis’te dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı, şehir genelinde güzel manzaraların oluşmasına neden oldu.

KİLİS (İGFA)- Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı kenti beyaz örtüyle kaplarken, güzel manzaralar oluşmasına neden oldu. Gece saatlerinde sokak ve caddelere çıkan Kilisli vatandaşlar beyaz örtünün tadını fotoğraf çektirerek ve kar topu oynayarak çıkardı.

Karın ilk düştüğü saatlerde Kilis Valiliği’nden okulların tatil olduğu bir bildiri yayınlandı. Kilis Valiliği tarafından yayınlanan bildiride, “Kar yağışı nedeniyle 19 Ocak 2022 Çarşamba günü Kilis genelinde eğitime, rehabilitasyon merkezleri dahil bir gün ara verilmiştir. Hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan kamu personeli, idari izinli sayılacaktır. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın.” uyarısında bulunuldu.

 

Günün aydınlanması ile birlikte kar manzaralarının daha net göründüğü Kilis’te, vatandaşların çoğunun işlerine yürüyerek veya toplu taşıma ile gitmeyi tercih ettiği gözlendi. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ağacın dalları kırılırken, Cumhuriyet Meydanındaki aşı merkezi çadırı da çöktü.

Dün akşam saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışı şehri beyaza boyarken, biriken kar birçok ağacın dalını kırdı. Sabah saatlerinde dışarı çıkan vatandaşlar birçok ağacın dallarının kırıldığını gördü. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan çadırın ise karın ağırlığına dayanamayarak çöktüğü de dikkatlerden kaçmadı. Karın yağmaya başladığı ilk saatlerden itibaren Kilis’in 2 giriş-çıkışının bulunduğu yolların kapandığı haberleri geldi. Kilis-Gaziantep karayolunun yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapandığı, Kilis-İslahiye Karayolunun ise yoğun kar yağışı sebebiyle kapandığı belirtildi. Yolda kalan vatandaşlar saatlerce yolun açılmasını bekledi. Yolların açılmasını bekleyemeyen vatandaşların ise geri döndüğü belirtildi.

 

Kilis şehir içinde ise karın ilk düştüğü saatlerde karla mücadeleye başlayan Kilis Belediyesi ekipleri, gece geç saatlere kadar iş makinaları ile yol açmaya ve yol tuzlamaya başladı. Fakat bu yapılan çalışmanın yetersiz olduğu sabah saatlerinde fark edildi. Birçok yolun sabaha karşı dondurucu soğuk sebebiyle yağan karın buz donduğu ve yapılan çalışmanın yetersiz olduğu gözlendi.

Kar yağışının yoğun olduğu yerlerden olan Kilis'in Musabeyli merkez ve köylerinde, Polateli merkez ve köylerinde Kar ile mücadele Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından Kilis İl Genel Meclis Başkanı Şıhmehmet Yalçın, "Musabeyli ve Polateli İlçelerimiz ile köylerde mahsur kalan vatandaşlarımızı bölgede zor şartlar altında görev yapan İl Özel İdare ve jandarma ekiplerimiz evlerine yetiştirmek için mücadele ediyor. Yolda mahsur kalan vatandaşlarımızı Musabeyli Kaymakamımız ve Genel Sekreterimizle birlikte ziyaret ettik. Yol Şube Müdürlüğündeki ekiplerimize kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGF