Kılıçdaroğlu “Geleneksel Beylikdüzü Kadir Gecesi' nde Vatandaşlarla Birlikte İftar Yaptı

Millet İttifakı’ nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapımı tamamlanan Beylikdüzü Hacı Naif Akkuş Camii’nin açılış törenine katıldı. Daha sonra vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

BEYLİKDÜZÜ 18.04.2023 00:16:00 0
Kılıçdaroğlu “Geleneksel Beylikdüzü Kadir Gecesi

 

Kılıçdaroğlu’na Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da eşlik etti.

Camii açılış töreninde  Çalık, İmamoğlu, Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu,birer konuşma yaptı. 

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık törende yaptığı konuşmada “Hayırlı bir gecede, Kadir Gecesi’nde Hacı Naif Akkuş Camii’ni ibadete hazır hale getirmiş bulunmaktayız. Hayırsever iş insanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren inançların özgürce yaşandığı bir kent hayal ettik. İnşallah 15 Mayıs’tan sonra inançların özgürce yaşandığı bir Türkiye’de yaşayacağız. Ben bugün buraya teşrif eden çok kıymetli Genel Başkanım sayın Kılıçdaroğlu’ nun 13’üncü Cumhurbaşkanımız olacağına bu güzel gecede yürekten inanıyorum.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmada şunları söyledi :

“Hem Belediye Başkanımıza hem de bağışçımıza böyle bir ortamı Beylikdüzü’ne hediye edip kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Burası gördüğümüz kadarıyla sadece bir cami değil aynı zamanda cami ile beraber kültürel alanları olan İslam eserleri, kütüphanesi olan ve yanı başında da aile, çocuk sağlığı merkezi olan çok kimlikli bir yer. Allah hayrınızı kabul etsin.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı konuşmada "Bizim inancımızın temeli gösteriş değildir. Bina, inşaat değildir… Biz insanları kucaklarız, herkesi kucaklamakla mükellefiz. İnsanları, kendi inancımıza davetle de mükellefiz. Bizim inancımızın temelinde güzel ahlak yatar. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki, ‘ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’; yani demek ki güzel bir ahlak vardı önceden de o ben tamamlıyorum şimdi diyor. Güzel ahlakın bir numaralı konusu da adalettir. Adalet olmadan, orada İslam olmaz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında, bağışçıya teşekkür ederek “Güzel insanlar gelecek, burada Yüce Yaradan’a dua edeceklerdir. Kalpleri, gönülleri burada, o dua ortamı içerisinde güzel şeyler dileyeceklerdir. Elbette ki insanların güzel bir ortamda Yüce Yaradan’a sığınmaları, dua etmeleri hepimizin ortak arzusudur. Dolayısıyla bu bağışı yapan ve katkıda bulunan, özellikle belediye başkanımıza da yürekten teşekkür ederim” dedi.

Kılıçdaroğlu “Herkesin inancına saygı duyarız, hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz, yetkimiz yoktur. Hep beraber Sayın Temel (Karamollaoğlu) beyin de ifade ettiği gibi, adalet, adalet, adalet. Adalet devletin dini ve adaleti her yerde savunmak ve her yerde gerçekleştirmek için çaba harcamak zorundayız.” dedi.

Camii açılış töreninin ardından Beylikdüzü Belediyesi’ nin düzenlediği "Geleneksel Beylikdüzü Kadir Gecesi İftarı" etkinliğinde vatandaşlarla birlikte iftar yapan liderler, birer konuşma yaptı.

 

“Geleneksel Beylikdüzü Kadir Gecesi ” programında; bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Daha güzel bir ülke için, insan hayatının değer bulduğu bir düzen için, çocuklarımızın yüzünün güldüğü bir Türkiye için umutluyuz ve inanıyoruz. 13’üncü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Millet İttifakı’nın ortak iradesiyle inşallah halkımızın ve ülkemizin tüm kayıplarını telafi edeceğiz ve bununla kalmayıp ülkemize refah dolu yarınları getireceğiz” dedi.

 

 

Siyasetin toplumu ayrıştırmak değil, buluşturmak için bir araç olduğunun altını çizen İmamoğlu: "Seçimleri, Kazananın Her Şeyi Kazandığı, Kaybedenin Her Şeyi Kaybettiği Bir Kavga Gibi Görmek, Çok Derin Zararlar Veriyor" diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

" Buluşma kavramı Beylikdüzü'nde çok önemsediğimiz bir kavramdır”

Her şeyden önce bu şehirde adaleti, mutluluğu, huzuru, komşuluğu hayata geçiriyoruz. Bana bu duyguyu yaşatan herkese, bütün hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Tabii ki benim partimle, aynı zamanda bu ilçemde herkesle, vatandaşlarımızla sofrayı paylaşmak çok kıymetli. Beylikdüzü geleneği haline geldi ve yıllar çabuk geçiyor, 9' uncusu olmuş. Kadir Gecesi'nin o eşsiz, manevi güzelliğini burada yaşıyoruz belki ama sadece o değil. Sadece Kadir Gecesi'nde binlerce komşumuzla aynı iftar sofrasındayız ama sadece o da değil. Buluşma kavramı Beylikdüzü'nde çok önemsediğimiz bir kavramdır; bir araya gelmek ve buluşmak. 9 yıl önce de böyleydi, bugün de aynı. Yaşadığımız şehri, ülkeyi birbirimize kavuştuğumuz yerler olarak görmek, o buluşmanın sevincini ve mutluluğunu hissedebilmek, bunlar çok değerli. Beylikdüzü'nün çok geleneksel buluşmaları vardır ve her birisi insanına mutluluk verir. İşte barış ve sevgi buluşmaları da yine onlardan bir tanesi.

 

“Siyasetin toplumu ayrıştırmak değil, buluşturmak için bir araç olduğunu unutmamalıyız.”

Geleneksel etkinliğin yine insanları bir araya getirmesi, selamlaşması ve bu çeşitlilik içerisinde yaşam biçimi, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun, birbirini huzur içerisinde yaşama konusunda desteklemesi. Bizim bütün gayretimiz, insanların barış ve sevgiyle buluştuğu bu cennet vatanda bir arada yaşayabilmek; Türkiye' yi huzurlu, mutlu, zengin ve güçlü bir ülke yapabilmek. İşte siyaset tam da bu anlamda yüce amaçlar için bir araçtır. Siyaseti bir amaç haline getirmek, seçimleri kazanan tarafın her şeyi kazandığı, kaybeden tarafın her şeyi kaybettiği bir kavga gibi görmek, bu ülkeye çok derin zararlar ve yaralar veriyor. Siyasetin toplumu ayrıştırmak değil, buluşturmak için bir araç olduğunu unutmamalıyız. Bu anlayışın ülkemizde hakim olmasını yüce yaradan'dan diliyorum ve dua ediyorum bu güzel akşamda.

 

“15 Mayıs sabahı saygıdeğer Kılıçdaroğlu'nun 13'üncü Cumhurbaşkanlığı'nda güne başlamayı diliyorum”

 

14 Mayıs' ta milletçe huzura ve berekete kavuşmayı diliyorum. Bu anlamlı sofrada bizleri bir araya getirdiği için Beylikdüzü Belediye Başkanımız Murat Çalık'a ve yine bir arada olmaktan onur duyduğum Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ve tabii ki bu akşam gerçekten dualarımızla, çalışkanlığımızla memleketimizin barışı ve huzuru için inşallah 15 Mayıs sabahı saygıdeğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13'üncü Cumhurbaşkanlığı'nda hep birlikte güne başlamak dualarıyla Allah hepimizin dualarını kabul etsin diyorum. Oruçlarımız kabul olsun. Kadir Gecemiz mübarek olsun. Şimdiden hepimizin Ramazan Bayramı kutlu olsun."

 

 

Karamollaoğlu “Sayın Kılıçdaroğlu’ nun Cumhurbaşkanlığı İçin Sizler de çalışacaksınız”

Beylikdüzü Kadir Gecesi İftar Programı’nda vatandaşa seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Biz bütün dünyaya da adaleti getirmeyi ama bizim gibi eli kolu bağlanmış olan ülkelerle iş birliği yapmayı, bu ülkelerin tamamını kendimizle birlikte kalkınmayı şiar edinmiş bir anlayışa sahibiz. Hem ahlaki ve manevi değerlerin ihyası teknolojik ve sanayi yönünde kalkınma. Dünyayı az önce ifade ettiğim prensipler dahilinde kucaklama. İnşallah o dönem 15 Mayıs’ta başlayacak. Bu 15 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasını, Türkiye’de yeni bir dönemin başlamasını eğer siz de arzu ediyorsanız, ki bu alkışlardan onu anlıyorum, o zaman 14 Mayıs akşamına kadar kollarınızı sıvayıp çalışmak mecburiyetindesiniz. Sadece bizler değil sizler de çalışacaksınız” şeklinde konuştu.

 

 

"Bu sofrada açgözlülük yok, hırs yok, art niyet yok, kibir yok ama istişare var, dayanışma var, paylaşma var" 

 

Millet İttifakı’ nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında " Sevgili dostlarım; bizim toplum olarak en önemli ortak değerlerimizden biri beraber yaşama kültürümüzdür. Bu kültürün hamuru sevgiyle, dayanışmayla yoğrulmuştur. Ülkemizin zenginliği toplumuzun çeşitliliğini besler. Sanki böyle değilmiş gibi uzun yıllar çeşitlilik, uzlaşılamaz farklılıklar olarak topluma yansıtıldı. Farklılıklara yapılan vurgular toplumu ayrıştıran silahlara dönüştürüldü. Kimlikler üzerinden toplumsal çatışma körüklenerek halk farklı kutuplara çekildi. Biz Millet İttifakı olarak bu kutuplaşmayı kırmak, ülkemizi kimlik siyasetinden kurtarıp değer odaklı bir siyaset kültürünü yerleştirmek üzere yola çıktık. Liderler olarak Halil İbrahim sofrasına oturduk. Halkımızı da eşitlik, adalet, hukuk, özgürlük ve halkça paylaşım için bu sofraya davet ettik. Milletimizin soflarınsa sadece karınlar doymakla kalmıyor, bu sofrada birlik ve beraberliğimizde güçleniyor. Sofranın yaşattığı değerler vardır, bizde o değerleri benimsedik. Bu sofrada açgözlülük yok, hırs yok, art niyet yok, kibir yok ama istişare var, dayanışma var, paylaşma var" ifadelerini kullandı.