Karadeniz somonu ve Karadeniz alası bolluğu 16 gündür devam ediyor

Tezgahlarda balık bereketi sürüyor. 16 gündür Karadeniz somonu ve Karadeniz alası yüzleri güldürüyor.

BEYLİKDÜZÜ 26.05.2024 15:16:00
Karadeniz somonu ve Karadeniz alası bolluğu 16 gündür devam ediyor


Fiyatları 300 liradan 120 liraya inen balıklara vatandaşların ilgisi de yoğun oluyor.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Önceden kiloyla satıyorduk. Şimdi tonla satıyoruz. Vatandaşımızın ilgisi oldukça yüksek. Bu durum bizi de memnun ediyor” dedi.

BOLLUK 16 GÜNDÜR SÜRÜYOR

Zengin omega 3 kaynağı ile besin değeri yüksek olan Karadeniz somonu ve Karadeniz alası fiyatları dibe indi. 16 gündür düşük fiyatların sürdüğünü belirten Balcı, vatandaşlara bol bol balık yeme önerisinde bulundu. Yarım asırlık balıkçı Balcı, “Karadeniz somonu ve alası 300 liradan 120 liraya düştü. Bolluk 16 gündür devam ediyor. Vatandaşlarımızda, bizde fiyatlardan memnunuz. Vatandaşlarımıza önerim fiyatlar ucuzken bol bol balık tüketsinler. Kılçık kemik yok. Omega 3 deposu. Firesi az. Eti bol. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için haftada en az iki, ya da üç gün balık tüketmelerini öneriyorum” şeklinde konuştu.
 


AVRUPA'YA TÜRK SOMONU DAMGASI

Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’ya da balık gönderiyoruz diyen Balcı, “Türk somonunu Avrupa’ya da yolluyoruz. Ülkemize bu sayede döviz girişi de oluyor. Denizlerimiz öyle kıymetli ki, Avrupa'ya bile artık balık gönderiyoruz” dedi.

BALIKLARI DİLİMLEYEREK DOLABA KOYALIM

Fiyatların düşük olması nedeniyle vatandaşlara bol bol balık almalarını da söyleyen Balcı, “1 kilo fiyatına 3 kilo balık veriyoruz. Dolapta yerleri olan vatandaşlarımız dolapları doldursun. Balığı saklamak içinde önce balıkları temizleyelim. Dilimledikten sonra balıkları derin dondurucuya istifleyelim. Balığımız hem taze kalır, hem de besin değerini korumuş olur” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN MEMNUN
 

Balık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatların düşük olması nedeniyle memnun olduklarını ifade ettiler. Karadeniz somonu ve Karadeniz alasının bir gün ızgara, bir gün tava, bir günde fırında yapılması tavsiyesinde de bulunan ünlü balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, “Balığı istediğiniz gibi farklı pişirme teknikleri ile bol bol tüketebilirsiniz. Bir gün ızgara yapıyorsanız, diğer gün fırın, diğer gün de tava yapılabilir” dedi.