KANALİSTANBUL`A NEDEN KARŞI 15 MADDEDE AÇIKLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul' a katmerli ihanet projesi" olarak nitelediği Kanal İstanbul' a neden karşı olduklarını 15 maddede açıkladı.

YURTTAN 26.12.2019 23:50:00 0
KANALİSTANBUL`A NEDEN KARŞI 15 MADDEDE AÇIKLADI

Saraçhane’deki İBB binasında kameraların karşısına geçen İmamoğlu, “Bilim insanlarıyla konuştukça ortaya çıkıyor ki; Kanal İstanbul bir ihanet projesi değil, bir cinayet projesidir. 16 milyonun varlığına, 82 milyonun güvenliğine yönelik bir felaket projesidir. Kimlere ne söz verilmiş olursa olsun. Kimlere ne rant vaat edilmiş olursa olsun, derhal vazgeçilmelidir” dedi.

 

“Yanlışın neresinden dönülürse kardır” diyen İmamoğlu, İBB ve ilgili bakanlıklar arasında daha hazırlanmış ve imza altına alınmış olan protokolden neden çekildiklerini de “Protokol hukuksuzdu, çünkü, atanmış İBB Başkanı tarafından, yetkisiz şekilde imzalanmıştı. 1 Ağustos 2018 tarihinde yangından mal kaçırırcasına ve Meclis kararı alınmadan imzalanan protokol, 5393 sayılı Kanun’un 75. maddesinin (a) bendi uyarınca, yetkili organ kararı olmadan imzalandığı için zaten hukuken geçersizdir. Sakattır” sözleriyle dile getirdi.

 

“Kanal İstanbul, gemilerin yolunu kısaltmıyor ama İstanbulluların hayatını kısaltıyor” diyen İmamoğlu, sözlerini, “Bu milletin kaynaklarının hesapsız kitapsız, sorgusuz sualsiz harcanmasına seyirci kalınmayacaktır. İstanbul, hiç kimsenin tek başına babasının çiftliği değildir. İstanbul, 16 milyon insanındır, 82 milyon vatansever yurttaşındır. Hatta dünyanın bile gıptayla baktığı, dünyanın bile hakkının olduğu göz bebeği bir coğrafyadır. 1453’ten beri bize emanet olan bu topraklara sahip çıkacağız ve asla ihanet ettirmeyeceğiz” şeklinde noktaladı.