Ulusal ve uluslararası şampiyonalarda karate otoritelerinin büyük beğenisini kazanan Milli Sporcu Kamil Üci kumite ve kata dalında peş peşe yeni başarılara imza attı.
Ferdi Kumite dalında dünya birincisi olan WSF World Shotokan Federasyonu Türkiye adına Recep Keskin Süleyman Orhan’ın içinde yer aldığı kata takımının kaptanlığını yaparak takım halinde dünya ikinciliği madalyası ve kupasını Türkiye`ye kazandırırken ferdi katada ise üçüncülük madalyası kazandı. Üci toplamda 1 Altın 1 gümüş 1 Bronz Madalya ve Dünya Shotokan Karate şampiyonası kupası ile yarışmayı tamamladı.
Kendisine soruları yanıtlayan Dünya karate şampiyonu Kamil Üci; “92 kişilik Türk kafilesi ile Polonya’da düzenlenen 7. The World Shotokan Karate Şampiyonasına katıldık. Bu şampiyonada World Shotokan Türkiye Başkanı Sayın Beşir Behar Bilal eşlik etti. Bu şampiyonada bizim bütün sorunlarımız ile ilgilenen World Shotokan Yetkilisi Sensi Hayrettin Hamurcu’ya, Sensi Ercument Taşdemir’e Sensi İbrahim Yazıcı’ya, Sensi İsmail Beyazıt, ve WSF Organizasyon Kurulu Başkanı Sensi Kazım Alpa’ya teşekkür ederim. Ayrıca Şampiyona öncesi bize seminer veren Kancho Sadasige Kato, Sensi Milena Galabova, Andrey Popesku ve World Shotokan Başkanı Kakha Basillia’ya teşekkür ediyorum.
"Bu başarılar tesadüf değil emektir"
Bir soru üzerine uzun yıllardır üst üste dünya , Avrupa ve Türkiye Şampiyonluklarında başarıdan başarıya imza atan Kamil Üci “ 33 yıldır karate çalışıyorum, antrenmanlarıma hiç aksatmadan devam ediyorum. Disiplinli çalışmanın eseridir bu başarılarım. Elde ettiğim başarılar bir tesadüf değil ciddi bir mücadele ve emeğin eseridir. Bu eserleri ülkeme armağan ediyorum. Polonya’da düzenlenen 7. Dünya Shotokan Karate Şampiyonası ve 29 Bostbourus Karate Şampiyonasında benden desteklerini esirgemeyen Nokta Mimarlık Sahibi Sayın Özlem Çetin Kaya ve Gündüzler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Murat Karabey Gündüz ‘e teşekkür ediyorum.
"Herkes Ferdi Sporları Desteklemelidir"
Spora ve sporcuya gereken değerin verilmesinin altını çizen Dünya Şampiyonu Kamil Üci ülkemiz siyasi olarak zor günler yaşıyor. Ülke gençliği ve çocuklarımız bu olumsuzluklardan çok etkileniyor. Gençlerimizin yaşadığı toplumsal travmalar karşısında, güçlü birer birey olarak dik durmaları ancak spor ile mümkündür. Karate do sanatı bireyde fiziksel ve ruhsal olgunluğun gelişmesine katkı sunan bir sanattır. Bu sanatı icra eden eğitimciden gönül veren gençlere kadar karate do sanatına destek verilmelidir. Biz dünya çapında başarılara imza atarken yerey yönetimlerin de sporcuya destek vermesi ahlaki bir davranış olur. Başarılarımız takdir edilmelidir, takdir görmelidir. Dünya bizi takdir ediyor örnek alıyor ama biz ülkemizde yeteri kadar değer verilmiyor maalesef. Spor tesislerine meclis üyelerinin isimlerini verenler aslında sporda dünya çapında başarı elde eden sporcuların isimlerini tesislere vermeli ve bu isimleri gençlerde örnek almalıdır. Bu sporun gelişmesinde gençlerimizde motivasyonu geliştirir. Başarılı sporcuları inkar etmek yerine onlara hak edilen değer verilmelidir. Bir örnek vermek istiyorum. Esenyurt’ta 2012 yılından bu yana dünya, Avrupa, Türkiye şampiyonluk ödülleri getirmeme rağmen birileri kör sağır ve dilsiz oldular. Neden? Nedeni aslında spora verilen değerin bir göstergesidir.