KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI BiR ARAYA GELDİLER

Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir basın toplantısı düzenledi.

27.11.2021 00:42:00 0
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI BiR ARAYA GELDİLER

 

 

Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi  "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında bir basın toplantısı düzenledi. 

Zülfü Livaneli Parkı’nda gerçekleşen toplantıya kadınlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

"Kadına Şiddete Karşı Mücadelemiz Her Gün Devam Edecek"

 

Beylikdüzü Kent Konseyi başkanı Elif Necla Türkoğlu, yaptığı konuşmada 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nden 5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne kadar sürecek bir dizi farkındalık etkinliği  yapacaklarını, kadına şiddete karşı yaptıkları mücadelenin yılın her günü devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde daha da aktif olacaklarını vurgulayarak, herkesi birlik ve beraberlik içinde kendilerine destek olmaya davet etti. 

“Şiddeti görmezden gelmek suça ortak olmak demektir.”

Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şule Şengüneş de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

” Kadına şiddet sadece kadını değil, toplumu ilgilendiren bütüncül bir konu. Çünkü şiddet sonuçları itibariyle sadece şiddet gören kişiyi değil aynı zamanda bir babayı, bir evladı, bir kardeşi, toplumu ve resmi büyüttüğümüzde; daha da önemlisi ülkemizin geleceğini etkiliyor. Şiddeti görmezden gelmek, mücadele etmemek; aslında suça ortak olmak demektir. Bu mücadele toplum olarak hepimizin sorumluluğu.”

 

“Her Kadın Haklarını Mutlaka Bilmelidir”

Şengüneş ayrıca şiddetle mücadelenin doğru anlaşılması gerektiğini de vurguladı. “Öğrenmek hak aramanın birinci adımıdır. Her kadın haklarını mutlaka bilmelidir. Öncelikle şiddeti doğru tanımlamamız ve doğru anlatmamız lazım. Aksi takdirde bilinçsizce yapılan her davranış ve söylem olumsuz yeni sonuçlar doğurabilir. Kadın cinayetlerini sayılarla anlatabiliriz fakat bu duyarlılık oluşturmamız konusunda bizi köreltebilir. Her konunun içine kadına şiddeti dahil edebiliriz bu da şiddeti normalleştirmemize neden olabilir ve şiddeti sürekli vurgulamak özendirici bile olabilir.” 

 

“Her zaman kadınların yanındayız” 

Toplantıda Beylikdüzü Belediyesi’nin kadınlara yönelik verdiği hizmetlerden bahseden Zehra Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi ve Kent Konseyi ile temas halindeyiz ve birlikte güzel çalışmalar yürütüyoruz. Biz tabii ki her kapıyı çalmaya çalışıyoruz ama çalamadığımız durumlarda lütfen sizler bizim kapımızı çalın. Her zaman sizin yanınızdayız.” ifadelerini kullandı. 

 

Beylikdüzü Kent Konseyi’nin kadına şiddetle mücadele farkındalık etkinlikleri 5 Aralık tarihine kadar Beylikdüzü’nün farklı noktalarında gerçekleşmeye devam edecek.