İzmir Gaziemir'de artık gıdalar sokak hayvanlarına

İzmir Gaziemir'de artık gıdalar sokak hayvanlarına

6.01.2022 13:59:19 0
İzmir Gaziemir

Gaziemir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan kararla, sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılmak üzere artık gıdaların toplanması için Başkan Halil Arda’ya gerekli protokolleri imzalama yetkisi verildi.

İZMİR (İGFA)- Can dostların bakım ve rehabilitasyonunu yapan Gaziemir Belediyesi’nin, Başkan Halil Arda yönetiminde gerçekleşen Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda sokak hayvanları için önemli karara imza atıldı. Mecliste, artık gıdaların Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce toplanması için ilgili kurum, kuruluş, vakıf, dernek ve firmalarla yapılacak işbirliği protokollerinin imzalanması için Belediye Başkanı Halil Arda’ya yetki verildi.

Meclisten oy birliğiyle geçen karara göre belediye ekipleri resmi kurum ve kuruluşlardan, fabrikalardan, lokantalardan ve marketlerden hayvan beslenmesi için uygun artık gıdaları toplayacak. Toplanan gıdalar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği eğitimleri tamamlayıp sertifika alan yerel hayvan koruma görevlilerine teslim edilecek. Yerel hayvan koruma görevlileri de bu gıdalarla sokak hayvanlarını besleyecek.


Haber Kaynak : İGF