İstiklal Marşı'` nın Kabulü Esenyurt`ta Coşkuyla Kutlandı

Esenyurt Kültür Merkezinde Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi tarafından İstiklal Marşı'` nın Kabulü” programı düzenlendi.

YURTTAN 15.03.2017 17:55:21 0
İstiklal Marşı

Programa, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakam'ı Ekrem İnci, Esenyurt İlçe Milli Eğitim müdürü Paşali Beşli, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

 

Programda konuşma yapan Fatih Sultan Mehmet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ali Barsboğa şöyle dedi; " Mehmed Akif Ersoy ödüllü olduğu için şiir yazmayı kabul etmiyor. Bir milletin istiklalini anlatan marş ödülle parayla değer biçilerek yazılamaz diyor.Akif ödül alınmayacak haberini duyunca Tacettin dergâhında İstiklal Marşını yazıyor. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” Sözlerine devam eden Barsboğa; Milletin özü, aslı o dizelerde şekilleniyor. İstiklal Marşını bir daha yazsak mı diye sorduklarında ise hasta yatağından kalkıp Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın diyor”" dedi.

 

Barsboğa' 'nın ardından konuşmasını yapmak için söz alan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli şöyle dedi; Yaklaşık 100 yıl önce kaleme alınan Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde okunan İstiklal Marşı milletimizin belleğine yer etmiş, milletimiz için yol gösterici olmuştur”dedi. Bu millet çehresi nazlı hilalin çatmaması için göğsünü siper etmiştir” Beşli, İstiklal marşının başlangıcında ki korkma mesajını milletimiz çok iyi algılamış 15 Temmuz'da Meclisi bombalanan bu millet çehresi nazlı hilal'in çatmaması için meydanlara inmiş göğsünü tanklara siper etmiştir” " dedi.

 

Mehmed Akif'' in hayali Asım'ın neslini yetiştirmekti gelin biz de bu hayali gerçekleştirmek için canla başla çalışalım” dedi. Programda daha sonra şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler İstiklal Marşı'nı ve Mehmed Akif'' in şiirlerini okudular. Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ise izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.