İSTANBUL’UN EN BÜYÜK HAMSİ FESTİVALİ YAPILDI

Türkiye’nin en büyük ilçesi Esenyurt’da İstanbul’un gelmiş geçmiş en büyük Hamsi Festivali, Karadeniz Dernekler Federasyonu tarafından Başkan Abdurrahman ADA’ nın “Vakit Kardeşlik Vakti”çağrısıyla yapıldı.

YURTTAN 1.04.2022 14:18:00 0
İSTANBUL’UN EN BÜYÜK HAMSİ FESTİVALİ YAPILDI


Türkiye’nin en büyük ilçesi Esenyurt’da İstanbul’un gelmiş geçmiş en büyük Hamsi Festivali, Karadeniz Dernekler Federasyonu tarafından Başkan Abdurrahman ADA’ nın “Vakit Kardeşlik Vakti” çağrısıyla yapıldı. 

Proğrama 40 bin kişinin üzerinde katılım gözlemlendi. Net olarak 35 bin yarım hamsi ekmek dağıtıldı. Sponsor firma tarafından Ücretsiz ve sınırsız çay ikramı yapıldı. 

Toplamda 160 Karadenizli STK, bu HEMŞEHRİ buluşmasında (köy,ilçe,İl) organizasyona destek verdi. Ağırlığı orta Karadeniz ve Batı Karadeniz yörelerinden olan katılımcılar dikkat çeken ileri seviyede birlik beraberlik mesajı verdi. 

Proğrama iktidar muhalefet fark etmeksizin yerel ve ulusal üst düzey siyasiler katılım sağladı. Bu siyasi profillerin hepsi de Karadenizliydi... 

Festival iki yıl aradan sonra hamsiseverleri yeniden Esenyurt Turgut Özal Stadyumu önünde  bir araya getirdi.

Karadeniz tutkunları ile Karadeniz Dernekler Federasyonunun tüm bileşenlerinin birlik mesajının yanı sıra birbirinden güzel konserler, ikramlar ve konuşmalar da Esenyurt’ ta gündeme oturdu takdir topladı. 

Esenyurt’lu Karadenizlilerin büyük çoğunluğu festivali kaçırmadı. Karadenizlilerin Doğulu ve Güneydoğulu komşularını da festivalde ağırladığı dikkatlerden kaçmadı. 

Festivale İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, MHP Milletvekili İsmail Faruk AKSU, Memleket Partisi İstanbul İl Başkanı Ertuğrul GÜLSEVER, Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediye eski Başkanı Necmi Kadıoğlu nun yanı sıra siyasi parti İlçe başkanları ve temsilcileri, sivil toplum kuruşlarının başkan ve yöneticileri, Mahalle muhtarları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

3 ton hamsinin ikram edildiği festival Karadenizliler ve Esenyurt’lulara büyük bir moral oldu.

Esenyurt Turgut Özal Stadyum önündeki girişte Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festival, Mehteran Takımı, folklor ekiplerinin halk oyunları ve dans gösteriminin ardından yerel sanatçılarla devam etti. 

“GÜVENİLİR LİMAN ABDURRAHMAN ADA”

Tüm Karadenizli Hemşehrileri, Federasyon Başkanı Abdurrahman ADA’ya olan sevgi, saygı ve güvenlerini bir kez daha ortaya koydu. 

Başkan Abdurrahman ADA sağduyulu, kucaklayıcı, çözüm odaklı, ilkeli, vakarlı ve mütevazi duruşuyla dikkat çekiyor. 

Yaşam felsefesiyle doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli ayırt etmeksizin herkesin gönlünde yer almayı başarmış, saygı gören değerli bir şahsiyettir. 

Akif AĞIRBAŞLI | ESENYURT