İŞKUR’DAN KENDİ İŞİNİ KURACAKLARA HİBE DESTEĞİ

İŞKUR’un 2024 Yılı 1. Dönemine ilişkin Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik proje desteği başvuruları devam ediyor.

YURTTAN 26.10.2023 12:08:00 0
İŞKUR’DAN KENDİ İŞİNİ KURACAKLARA HİBE DESTEĞİ

 

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadir AKYÜZ,  Kendi İşini Kuracak Engelli ve Eski Hükümlü Proje Hibe Desteği başvurularının devam ettiğini belirterek Hibe Desteği başvuruları ile ilgili şunları söyledi:

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve Rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

Kurumumuzca Kendi İşini Kurmak isteyen Engelli Girişimci Adaylarına 150 Bin TL’ye kadar, Eski Hükümlü Girişimci adaylarına 110 Bin TL’ye kadar Hibe Desteği verilecektir.

İlimiz genelinde kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 15 Aralık 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerekmektedir. İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları projelerini hazırlayıp 15 Aralık 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar  İl Müdürlüğümüze elden veya posta yoluyla teslim edebilirler. Ayrıca İlimiz genelinde kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile İl Müdürlüğümüze iletmesi gereklidir.

Hibe desteğinin yanı sıra Engelli Vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla İŞKUR koordinasyonunda birçok çalışma da yürütülmektedir.

Kurum olarak özellikle Dezavantajlı grupta yer alan engelli, eski hükümlü, kadınlar ve gençlerimizin iş gücüne dahil olmaları amacıyla İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetimiz yanı sıra İş Gücü Yetiştirme Kurs ve Programları düzenlenmekteyiz.

Her Engelli Vatandaşımızın Bir İş Koçu Bulunuyor

Kurumuzun engellilerin istihdama kazandırılmasına öncülük amacıyla hayata geçirdiği diğer bir proje ise engelli iş koçluğu. Engelli İş Koçluğu, engelli bireylerin istihdama geçişinde, istihdamda iken işe uyumlarının sağlanmasında ve sürdürülebilir bir engelli istihdamı sağlanması noktasında etkin kullanılan bir yöntemdir.

Kurum olarak istihdamın korunması ve yaygınlaştırılması adına İstihdam odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz.