İMAMOĞLU’NDAN ÇALIK’A TEBRİK ZİYARETİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a tebrik ziyaretinde bulundu.

4.06.2024 12:07:00
İMAMOĞLU’NDAN ÇALIK’A TEBRİK ZİYARETİ

 

Yaşamının yaklaşık 35 yılını Beylikdüzü’nde geçirdiğini aktaran İmamoğlu, “Beylikdüzü’nün ikinci 5 yılında da değerli yol arkadaşım, Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın çok daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum”dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, “39 belediyeye adil, eşit hizmet götürme anlayışınızı diğer belediye başkanlarının tamamı deneyimliyor. Ben, Büyükşehir ailesine çok teşekkür ediyorum sizin nezdinizde. Siz zaten her zaman onu söylüyorsunuz; ‘Beylikdüzü benim evim, yuvam’ diyorsunuz. Biz de sizin evinizde, yuvanızda hizmet üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a tebrik ziyaretinde bulundu. Çalık, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer’in de eşlik ettiği İmamoğlu’nu, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki makam odasında ağırladı. “Evim” olarak nitelediği Beylikdüzü’ne gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten İmamoğlu, “İnsan evine gelince nasıl mutlu oluyorsa, Beylikdüzü de benim için öyle bir mutluluk. Özel bir konumu var. Kurduğumuz dostluk, hemşerilik bağının hâlâ çok taze, çok candan, çok içten, böyle birçok duygu tarifinin üstünde bir yerde olduğunu biliyorum ve yaşıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor” dedi.

 

İmamoğlu: Başarılı bir 5 yıl geçti

 

Yaşamının yaklaşık 35 yılını Beylikdüzü’nde geçirdiğini aktaran İmamoğlu, “Beylikdüzü'nün ikinci 5 yılında da değerli yol arkadaşım, Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın çok daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Başarılı bir 5 yıl geçti. Çok yönlü bir deneyimle yaşadık bu beş yılı. Çünkü 5 yıl boyunca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilk defa organize, sistemli bir biçimde bu ilçeyle de yan yana olduğu bir dönemi yaşadık. Şimdi bunu daha da yukarıya taşıyacağız ve ‘Beylikdüzü'nün 10 yıllık özel serüvenini daha yukarıya nasıl taşırız’ hassasiyetiyle birçok konuda öncü adımları, iş birliği içerisinde atıyor olacağız” şeklinde konuştu.

Çalık: Evinizde, yuvanızda hizmet üretmeye devam edeceğiz

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da İmamoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Çalık, “Evinize hoş geldiniz. Sizi burada ağırlamak, bizim için bir onur. Yaptığınız çalışmaları hem ilgiyle hem de gururla izliyoruz. İnsani değerlerimizi, ahlaki değerlerimizi sizin bıraktığınız noktada koruyarak, Beylikdüzü'nün çehresini, Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle değiştirmek, bizim de en büyük arzumuz, isteğimiz. Bugüne kadar vermiş olduğunuz hizmetlerden ötürü, yürekten teşekkür ediyorum. 39 belediyeye adil, eşit hizmet götürme anlayışınızı diğer belediye başkanlarının tamamı deneyimliyor. Çünkü biliyorsunuz, 2014-2019 yılları arasında biz, burada Büyükşehir Belediye Başkanı’nı maalesef görememiştik. Ben, Büyükşehir ailesine çok teşekkür ediyorum sizin nezdinizde. Siz zaten her zaman onu söylüyorsunuz; ‘Beylikdüzü benim evim, yuvam’ diyorsunuz. Biz de sizin evinizde, yuvanızda hizmet üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve Çalık, kurum kurmaylarının karşılıklı katılımıyla, Beylikdüzü’nün sorunlarına ve çözüm yollarına dönük ortak masa toplantısı gerçekleştirdi.