İmamoğlu Basın Açıklaması Yaptı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs`ta Yaşam Vadisi`nde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte törenle açtıkları "Kıbrıs Kahramanları Rauf Denktaş" anıtına yapılan saldırıya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

BEYLİKDÜZÜ 24.05.2017 08:39:53 0
İmamoğlu Basın Açıklaması Yaptı

Başkan İmamoğlu'nun anıt önünde yaptığı basın açıklamasında CHP Istanbul eski milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Berhan Şimşek, Beylikdüzü Belediye CHP li Meclis üyeleri, CHP Beylikdüzü, Avcılar,Küçükçekmece, Esenyurt ve diğer ilçe temsilcileri, MHP Beylikdüzü temsilcileri, Kıbrıs gazileri, Kıbrıs Türkleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge Eray, STK temsilcileri ve vatandaşlar da hazır bulundu.

İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 

"Beylikdüzü ilçesinde son 3 yıldır yaşanan sosyo-kültürel gelişim, pekçok unsuruyla hayata geçmiş olup, belediye başkanına yönelik halk teveccühü arttıkça, malum kesimlerden de saldırılar artmaktadır. Bu saldırıların son örneği İstanbul'un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi'nin açılışını gölgelemek maksadıyla Rauf Denktaş anıtında yer alan Makarios rölyefi üzerinden gerçekleşmiştir.

 

7 metre genişliğinde, 4 metre uzunluğunda devasa bir anıtta yer alan 50 cm'lik bir rölyefi, sanki kentte Makarios heykeli açılmış gibi, sosyal medya hesaplarından yansıtan bazı sorumsuz popülist siyasiler halkı galeyana getirmeye çalışmış ve galeyana getirilen güdümlü küçük grupları da kullanarak heykele saldırıda bulunulmasına ön ayak olmuştur. Neticede heykelin rölyef bölümü bazı gruplarca saldırıya uğramış, zarara uğratılmıştır. Saldırıda, hayatını Kıbrıs mücadelesine adayan Dr. Fazıl Küçük'ün de rölyefi parçalanmıştır.

 

Medyada, "CHP'li belediye Türk katili heykeli dikti" tarzında yansıtılan haberler tamamen tek taraflı ve kasıtlıdır. CHP'ye ve lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırmak ne yazık ki, bazı gazeteciler için bir nevi ata sporu haline gelmiştir. Rahmetli Rauf Denktaş hayattayken, onun Türkiye'ye girişine dahi yasaklama getirmeyi dile getirenlerle, aynı yolda yürümeyi tercih edenleri kamuoyu vicdanına havale ediyoruz.

 

Anıtlarda yer alan figürlerden yola çıkıldığında Çanakkale’deki Mehmetçiğe Saygı Anıtı'ndan, Taksim'deki Atatürk Anıtı'na kadar pekçok eser tartışma konusu haline gelebileceği açıktır. Söz konusu eserde, konu olan kısımda, sanatçı Azmi Sekban, Merhum Denktaş'ın sözleşmeye karşı duruşunu, masaya yumruğunu vuruşunu betimlemiştir. Bir kuruluş öyküsünün ve liderinin anlatıldığı anıta yönelik bu saldırıların bir an evvel sona ermesini temenni ediyoruz."

 

Merhum Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, oğlu Serdar Denktaş ve kızı Değer Denktaş'ın konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğu video ilgiyle izlendi.

Denktaş'ın eşi Aydın Denktaş "Anıtta iki bayrak yan yana.Bu halktan sevgileri kalmadıysa bile saygı isterim.Cok çalıştı çok uğraşi zarar vermesinler.Biz dört gözle nbekledik bu anıtı.O'nu görmüş gibi olduk.Eminim ki Beylikdüzü halkı da O'nu çok sever" dedi.