"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE HAZIR BİR İSTANBUL TASARLIYORUZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iklim değişikliğinin kaçınılmaz etkilerine karşı toplumların adapte olma çabalarını hızlandırmak, yenilemek ve ölçeklendirebilmek amacıyla toplanan 2021 İklim Uyum Zirvesi' nde bir konuşma yaptı.

25.01.2021 17:01:00 0

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iklim değişikliğinin kaçınılmaz etkilerine karşı toplumların adapte olma çabalarını hızlandırmak, yenilemek ve ölçeklendirebilmek amacıyla toplanan 2021 İklim Uyum Zirvesi’nde bir konuşma yaptı. İmamoğlu, dünyanın farklı ülkelerinden 14 büyük şehrin belediye başkanlarının katıldığı çevrimiçi toplantıda, “İstanbul olarak bu mücadelede, gençliğimize ve kolektif enerjimize güveniyoruz. Dirençli bir şehir olmak için, geleceğin sorunlarına bugünden kapsayıcı ve sürdürülebilir çözümler buluyoruz. Akıllı şehir çözümlerine dayalı, çevre dostu, ulaşım altyapısı, gıda ve tarım politikaları ile atık ve uzun vadeli su yönetimi alanlarında sürdürülebilir çözümlere öncelik tanıyan İstanbul 2.0’ı tasarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ev sahipliğini Rotterdam (Hollanda) Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb’in gerçekleştirdiği çevri içi 2021 İklim Uyum Zirvesi’ne (CAS 2021) katıldı. 25-26 Ocak tarihleri arasında, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan etkinliğin ilk gününde, “Şehirlerde İklim Adaptasyonunu Hızlandırma Üzerine Ortak Bildiri - 1000 Şehir Şimdi Uyum Sağlıyor Küresel Programı” konulu bir forum düzenlendi. Forumun moderatörlüğünü Küresel Uyum Merkezi CEO'su Prof. Dr. Patrick Verkooijen yaptı. Forumun karşılama konuşmasını Rotterdam (Hollanda) Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, açılış konuşmasını ise, Küresel Uyum Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve 8. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon yaptı. Forumda ilk olarak, Ban Ki-Moon’a, programla ilgili bir sunumda bulundu.