İBB Ücretsiz Çekici Hizmetine Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yolda kalan araçlara anında müdahalede bulunmak ve trafikte meydana gelebilecek aksamaları en aza indirmek amacıyla şehrin belli noktalarında ücretsiz çekici hizmeti vermeye başladı.

12.06.2017 23:00:57
İBB Ücretsiz Çekici Hizmetine Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nden yapılan açıklamada, zabıta ekipleriyle, Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa çalışmalarıyla trafik kazası veya arıza sonucu yolda kalarak trafik akışını yavaşlatan araçların müsait olan en yakın güvenli alana bırakılmasını sağlamak amacıyla  ücretsiz çekici hizmetinin başladığı ifade edildi.



12 kayar kasalı çekici aracın otomobil, minibüs gibi küçük araçları çekmek üzere, 4 vincin de  otobüs, kamyon gibi büyük araçlar için hizmet verdiği belirtilen açıklamaya göre her çekicide kamera bulunmakta.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi ve Çevreyolları Emniyet Trafik Denetleme Merkezi aracılığıyla ise polisler mobese kameralarını ve araç içindeki kameraları izleyerek çekicilerin kısa sürede olay yerine intikal etmelerini sağlıyor.



Açıklamada çekici araçların Avrupa yakasında Haliç, Maslak, Şirinevler, Küçükçekmece, Mahmutbey gişeler, Hal Kavşağı, Beylikdüzü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Anadolu yakasında ise Kavacık, Bostancı Kavşağı, Ümraniye Tepeüstü, Çamlıca gişeler, Kurtköy gişeler, Kartal'da hazır bekletileceği kaydedildi.