Hilalin kırmızı rengi geceyi aydınlattı

Hilalin kırmızı rengi geceyi aydınlattı

YURTTAN 12.06.2024 12:23:00
Hilalin kırmızı rengi geceyi aydınlattı

 

Kızılay 156. kuruluş yıl dönümünü “Aynı Hilalin Altında” temasıyla kutluyor. Türkiye’nin dört bir yanında yer alan Galata Kulesi, Göbeklitepe, Alacahöyük Sfenksli Kapı, Patara Antik Kenti, II. TBMM Binası gibi sembol yapıları da hilalin kırmızısıyla aydınlatılarak kutlamalara renk kattı.

ANKARA  - Milletin hafızasında yer edinen Türkiye’nin tarihi ve sembol yapıları, Kızılay kırmızısına büründü.

Tarihi yapılardan Galata Kulesi, Göbeklitepe, Alacahöyük Sfenksli Kapı, Patara Antik Kenti, II. TBMM Binası / Cumhuriyet Müzesi, köprülerden ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü Türk Kızılay’ın kuruluş günü olan 11 Haziran Salı gecesinde hilalin kırmızı rengiyle geceyi aydınlattı. Ayrıca Ankara Atakule ve TOBB Kuleleri de kırmızı aydınlatma ve görsellerle katkı sağladı.

Kırmızı aydınlatma etkinliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlendi. Tarihi yapıların kırmızı aydınlatılmasına Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü koordinesinde Kazılar Dairesi Başkanlığı, müze yöneticileri ile çalışanları destek olurken, köprüler de ise Karayolları I. Bölge Müdürlüğü kutlamalara ortak oldu.


Haber Kaynak : İGF