BEYLİKDÜZÜ 5.11.2025 15:08:00 0

HAMSİ FİYATLARI DİBE İNDİ

Hamsinin kilogram fiyatı 60 liradan, 4 kilosu ise 200 liradan satılmaya başlandı. Balık fiyatların düşmesi vatandaşında yüzünü güldürdü.

HAMSİ FİYATLARI DİBE İNDİ

 

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi fiyatı dibe vurdu. Hamsinin kilogram fiyatı 60 liradan, 4 kilosu ise 200 liradan satılmaya başlandı. Balık fiyatların düşmesi vatandaşında yüzünü güldürdü. 

Bollaşan hamsinin kilogram fiyatı bu hafta başından itibaren düşmeye devam etti. Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi kilogram fiyatı 60 liradan 4 kilosu ise 200 liradan satılmaya başlandı.

İstanbul’da balık fiyatları, havaların güzel gitmesinin de etkisi ile düşmeye devam etti. Geçtiğimiz hafta Beylikdüzü’nde bulunan Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi kilogram fiyatı 89 liraya satılırken, bu hafta 60 liraya kadar düştü. 4 kilo alana ise; 200 liradan satışı sunuldu. 

DOLAPLARI DOLDURUN

Balığın bolluğu, hem esnafın hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Fiyatlar hakkında konuşan Balıkçı Kenan Balcı, “Kış ayındayız. Hastalıklara paydos. Omega 3 kaynağı. Fikir gıdası hamsinin kilosu 60 liraya kadar düştü. 4 kilosunu ise 200 liradan satıyoruz. Balıkçılar memnun. Halkımız memnun. Dolaplarda yeri olanların doldurmasının tam zamanı. Hamsi irileşti. Yağlandı ve lezzetlendi. Bu yıl adeta Karadeniz ve Marmara’nın suyu balık oluştu. Halkımıza her zaman tavsiye ediyorum. Ucuz olan balığı tercih etsinler. Bugün hamsi bol çıktı. Fiyatları ucuzladı. Bol bol hamsi tüketelim. Çünkü hamsi fakir gıdası değil, fikir gıdasıdır” dedi. 

SARDALYA’NIN KİLOSU 89 LİRAYA DÜŞTÜ

Sardalya fiyatında da düşüş olduğunu belirten yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı’ “Bugün 5 Kasım, Sardalya, Hamsi, İstavrit ucuzladı. Sardalya 300 liraydı 89’a düştü. 4 kilo alana 300 liraya veriyoruz. Hamsi 4 kilo 200 lira. Halkımız dua ediyor, balıkçılarımız dua ediyor. 4,5 aylık yaz döneminin ardından çalışmayı özlemiştik. Balığı özlemiştik. Bu yıl inşallah balığa halkımız doyacak. Herkesi balığın anavatanı Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’na bekliyorum” ifadesini kullandı. 

Balık almaya gelen bir vatandaş, fiyatları uygun bulduğunu ifade ederek, ” Hamsi aldık fırında pişireceğiz. Bu civarda oturuyorum fiyatlar uygun” diye konuştu.

Çetin Altay isimli bir başka vatandaş ise, “Fiyatlar dışarıya göre çok çok uygun. Çocuklarımız için, annemiz için en çok faydalı. Hamsi 4 kilo 200 liraya düşmüş. Birkaç gün önce yedik bugünde değişiklik olsun levrekte yiyelim dedik” şeklinde konuştu.

Balık almaya gelen İsmail Topçu isimli bir diğer vatandaş ise, “Fiyatlar çok uygun her zaman Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’na geliyoruz. Balığı çok seviyoruz. Derler ya denizden babam çıksa yerim diye gerçekten o şekilde” dedi.

Anahtar Kelimeler: HAMSİ FİYATLARI