Genç Başarı şirketleri mentorlarını arıyor

Gönüllü mentorlar aracılığıyla öğrenciler ve reel sektörü buluşturup birleştiren Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın 3X Şirket Programı kapsamında düzenlediği Gönüllü Eğitimleri”nin başvuru süreci devam ediyor.

EKONOMİ 30.11.2015 15:00:00 0
Genç Başarı şirketleri mentorlarını arıyor

Liseli gençler, Girişimcilik, Finansal Okur Yazarlık ve İş Gücüne Etkin Katılım konularında gelişmelerine ve gelecekte kariyer basamaklarını başarıyla tırmanmalarına destek olacak gönüllü iş dünyası profesyonellerini arıyor!

Türkiye ile birlikte Dünya’da 123 ülkede, lise düzeyinde uygulanan “Genç Başarı Şirket Programı” (Junior Achievement Company Program) gençleri iş dünyası ile buluşturuyor, iş hayatına hazırlıyor. 3X Şirket Programı kapsamında, öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde kurdukları “Genç Başarı Şirketleri”nde öğrencilere mentorluk yapacak, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve şirketlerinin başarılarına katkıda bulunacak “İş Dünyası Gönüllüleri”ne yönelik başvuru süreci devam ediyor.

Geçtiğimiz Eğitim - Öğretim döneminde Türkiye genelinde 8 ilde Genç Başarı programları hedef yaş gruplarına başarı ile uygulandı. Şirket Programı ve İnovasyon Kampları ile 324 okuldan 3.208 lise öğrencisinin iş dünyası ile tanışmasına ve kariyer planlarını şekillendirmesine vesile olmasının yanı sıra, gerçek bir şirket yönetim tecrübesinin içinde kişisel ve profesyonel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağladı.

Genç Başarı ilk defa İzmir ve Yalova’da Şirket Programı’nı uygulamaya başlıyor.

2015 -2016 Eğitim Öğretim Dönemi’nde ise İzmir ve Yalova illerinde de 3X Şirket Programı ilk defa devlet liselerinde uygulanmaya başlanacak. İzmir ve Yalova illerinin de katılması ile beraber bu yıl Genç Başarı 200 farklı liseden 4000 lise öğrencisine ulaşmayı hedefliyor.

Genç Başarı Şirket Programı hakkında

Genç Başarı Şirket Programı kapsamında 16-18 yaş grubu öğrenciler, mentorları (gönüllüler) eşliğinde iş planı geliştiriyor, şirket kuruyor, ürün/hizmet üretiyor, satış yapıyor, şirketi sevk ve idare ediyorlar. Öğrenciler 26 hafta süren bu program sayesinde gerçek bir şirket deneyimi yaşıyorlar. Bu süreçte öğrenciler herhangi bir eğitim almıyorlar, yaparak öğreniyorlar. Özel bir eğitimden geçen gönüllü öğretmenler okullarında “Genç Başarı” hareketini gönüllü olarak başlatıyorlar. Öğretmenlerin rehberliğinde, öğrenciler tarafından kurulan şirketler, bir eğitim-öğretim döneminde toplam 12 şirket toplantısı gerçekleştiriyorlar. Genç Başarı Şirketleri, iş dünyası gönüllülerinin destekleri ve rehberlikleriyle gelişiyor. Eğitim öğretim dönemi sonunda düzenlenen “Genç Başarı Ticaret Fuarı”nda ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı bulan şirketler, jüri önünde ter döküyor ve “Avrupa Yılın Şirketi Yarışması”nda Türkiye’yi temsil etmek için birbirleriyle yarışıyor.

Programa katılacak gönüllülerden beklenenler şöyle:

  • 3X Programı kapsamında düzenlenen “Gönüllülük Eğitimleri”ne katılmak
  • 2015-2016 Eğitim-Öğretim Döneminde toplamda (en az) 6 saatini “Şirket Yönetim Kurulu Toplantılarında” öğrencilere mentorluk yapmak üzere ayırmak

Gönüllü Eğitimi İstanbul’da 05 Aralık 2015’te, saat 10:00 – 13:00 arasında Beşiktaş D.ream – Büyükhanlı Plaza’da yapılacak.