FİYATLAR DÜŞTÜKÇE DÜŞTÜ: KARADENİZ SOMONU 120 LİRA

Karadeniz somonu fiyatları düştükçe düştü.

BEYLİKDÜZÜ 1.06.2024 12:54:00
FİYATLAR DÜŞTÜKÇE DÜŞTÜ: KARADENİZ SOMONU 120 LİRA



Karadeniz somonu fiyatları düştükçe düştü. Beylikdüzü Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri’nde kilosu 120 liraya satılan Karadeniz somonuna vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Faydası saymakla bitmeyen, omega 3 açısından en zengin balık türlerinden olan Karadeniz somonunun kilosu 120 liraya düştü. Karadeniz somonuna sadece Türk halkı değil, Avrupa’dan da büyük ilgi var.



DÜNYAYA BALIK YEDİRİYORUZ

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Önceden biz yurtdışından balık ithal ediyorduk. Şimdi ise Avrupa'ya Karadeniz somonunu yolluyoruz. Ülkemize döviz giriyor” dedi. Fiyatların da düştüğünü belirten Balcı, “Hem biz yiyoruz, hem de dünyaya balık yediriyoruz. Karadeniz somonu ve Karadeniz alası akını devam ediyor. Haftalardır fiyatı 120 liradan satılıyor. Vatandaşlarımız fiyatlardan oldukça memnun. Akın devam ederken dolapları dolduralım” ifadesini kullandı.

FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR

Uzmanlar, Alzheimer, kronik hastalıklar ve kalp damar sağlığına iyi gelen ve vücut direncini artıran Karadeniz somonu tüketilmesini tavsiye ediyor. Karadeniz somonu ayrıca bağışıklık sistemini güçlü tutması ve vücut direncini artırması nedeniyle de tercih ediliyor. 

“Her hafta en az 2 veya 3 defa balık tüketilmesi lazım” diyen yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan Balcı, “Ben bu yaşıma kadar hiç doktora gitmedim. Balık demek, sağlık demek. En çok hangi balık çıktıysa vatandaşlarımıza o balığı tüketmelerini öneriyorum. Bugün Karadeniz somonu ve alası çok çıktı. Bol bol tüketsinler” diye konuştu.

ENFLASYONA İNAT FİYATLARI DÜŞÜRDÜK
 

Enflasyondan dolayı artan fiyatlar nedeniyle biz haftalardır fiyatları düşürdük diyen Balcı, “Bugün bir kilo Karadeniz somonu ve alasının fiyatı 120 lira. Biz fiyatları düşürdükçe, düşürdük. Çünkü halkımız balık yesin istiyoruz. Kılçık, kemik derdi yok. Sadece et. Yaşlılar, çocuklar, gençler herkes balık yemeli” dedi.