FİYATLAR DÜŞTÜ HALK OZANLARI BALIKLAR İÇİN MANİ YAZDI

Beylikdüzü merkezde bulunan Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi tesislerinde Karadeniz alası ve somonunun fiyatları 120 liraya düşünce halk ozanları balıklara mani yazdı.

BEYLİKDÜZÜ 17.05.2024 14:45:00
FİYATLAR DÜŞTÜ HALK OZANLARI BALIKLAR İÇİN MANİ YAZDI



Beylikdüzü’nde bulunan Balıkçı Kenan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi tesislerinde Karadeniz alası ve somon balığının kilosu 300 liradan 120 liraya kadar düştü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği balıklar, halk ozanlarına da mani yazdırdı.

KILÇIK YOK LEZZET ÇOK

Vatandaşlar balığı daha çok sevsin diye kampanyalara devam ettiklerini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Halkımıza balığı sevdirmek için fiyatları indirdik. Denizlerimiz de o kadar güzel ve lezzetli balıklar veriyor ki, bu nimetlerden halkımızda faydalansın istedik. Balık anne sütü ile eşdeğer. Bir kilo balığın fiyatı 120 lira. Kılçık yok. Lezzeti çok. Karadeniz alası ve somonu 300 liradan 120 liraya kadar düştü. Halkımıza haftada üç, dört kez balık yemelerini öneriyorum. Çünkü fiyatlar çok uygun” diye konuştu.

 



HALKIMIZ UCUZ BALIK YESİN İSTİYORUM

Karadeniz alası ve somonun fiyatlarından memnun olduklarını da belirten yarım asırlık Balıkçı Kenan Balcı, “100 kilo yerine ton satıyoruz. Çok sattığımız içinde memnunuz. Halkımız balığa daha çok önem göstersin diye fiyatları düşürdük. Bu yaştan sonra Kenan yese ne olur yemese ne olur. Gelecekte torunlarımız var. Onlar yesin istiyoruz. Bakın Karadeniz, Marmara Türk halkına bir armağandır. Karadeniz’den balık fışkırıyor. Şimdi de Karadeniz alası, Karadeniz somonunun mevsimi. İmkanı olan vatandaşlarımız dolaplarını doldursun” ifadesini kullandı.

BALIKLARA TÜRKÜ SÖYLEDİLER
 

Balık fiyatlarının düşmesi halk ozanlarına da mani yazdırdı.  45 yıllık meslek hayatında ilk defa Balıkçı Kenan tesisinde balıklara maniler söylediğini ifade eden aşık Mustafa Kurbanoğlu, “Ben 45 yıllık halk sanatımda her şeye türkü yazdım ama Balıkçı Kenan sağolsun balıklara da türkü söyletti. Balıklara da türkü söyleniyormuş. Bu ilki Balıkçı Kenan’da yaşadık” diye konuştu.