Fikri Bilim Koleji Eğitimde İddialı

Fikri Bilim Koleji Eğitimde İddialı

Fikri Bilim Koleji kurucusu eğitimci Yunus Çiftçi, yerel basın mensuplarıyla biraraya geldi.

500 üzerinde personel ve 6 binin üzerinde öğrenciyi bünyesinde barındıran Tomurcuk Eğitim Kurumlarının kurucusu ve yönetim kurulu başkanı 18 Yıllık Eğitimci Yunus Çiftçi yapılan çalışmalarla ilgili olarak gazetecilere bilgiler verdi.

Yunus Çiftçi "Fikri Bilim Koleji markamız ile hedefimiz en başarılı 5 eğitim kurumu içinde yer almak adına hep beraber inandığımız hedefler doğrultusunda çalışacağız. Markamız için Beylikdüzü'nü seçtik. Çünkü bulunduğumuz lokasyonda bir çok eğitim kurumu hizmet veriyor." dedi.
 
Fikribilim Koleji, birinci asrına doğru hızla koşan genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesini temsil eden, atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün direkt öğretmenlere seslenerek, “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” veciz ifadesiyle üç kez tekrar ederek, eğitimde tek ortak payda olarak işaret ettiği ‘hür olmak’ hedefini; yaşatmak, bugünün imkan/şartları doğrultusunda güncellemek ve özgürlüğü tüm varlığıyla benimsemiş nesiller yetiştirerek, Cumhuriyetin tüm insani, ahlaki ve kültürel birikimlerini geleceğe aktarmayı misyon edinmiş bir eğitim kurumu olarak Eylül 2018 tarihinde, anaokulundan liseye 400’ün üzerinde öğrenci ile eğitim hizmetine başlamıştır.
 
Fikri hür nesiller Anaokul İlkokul;
 
Fikren özgür  yani aklındaki tüm soru ve sorunları hiçbir çekince duymadan ifade edebilecek özgüvenin desteklenmesi ve mutluluk; okul öncesi ve ilkokul düzeylerindeki eğitim yaklaşımının temelini oluşturuyor.. İnsan hayatının hem en kırılgan hem de en üretken evresi olan çocukluk döneminde, öğrencilerin fikren sınırsız bir özgürlüğe sahip olduklarını kavramaları, psikolojik, sosyal ve akademik olarak gelişimlerinde hayati önem taşıyor. Eğitim programı içerisinde yer alan proje saatleri, deneyim ve bilim atölyeleri, drama ve sanat uygulamaları, akademik etkinlikler ve kodlama/robotik uygulamaları özgürlük kavramı üzerine oluşturulmuş ve bütünsel bir programa dönüştürülmüştür.

Vicdanı hür nesiller Ortaokul ;
 
Çocukluğun ileri evresi olarak kabul edilip, birey olma süreci olarak da tanımlanan ortaokul seviyesinde öğrenciler,  kendi fikirlerini  karşıt fikirlerle sentezleyip sistematik düşünme becerilerini geliştirmeleri hedeflenir. Vicdani hürriyet misyonu çerçevesinde öğrencilere, özgürlüklerinin etik sorumluluklarının kavratılması, fikir/bilgilerini münazara etme yeteneklerinin geliştirilmesi, toplum içerisinde birey olma bilincinin yerleştirilmesi ve kültürel olguların evrensel değerlerle bütünleştirilmesi için eğitim programları; Yaratıcı Düşünme ve Yazma Becerileri, Akıl Okunları, Kodlama Robotik ve Deneyim Atölyeleri ile zenginleştirilmiştir. FikriBilim Koleji’nde vicdanen hür olmak; sosyal bilgilerde demokrasiyi, fen bilimlerinde bedenini, Türkçede neden-sonuç ilişkisini veya beden eğitiminde futbolun evrensel kurallarını öğrenmek yani birey olmak demektir.
 
İrfanı hür nesiller  Lise;
 
Bilme, anlama ve sezinleme becerileri yani irfanıyla topluma ve geleceğe yön verme hürriyetini kavrayan ve yaşama geçiren gençler yetiştirmek hedefiyle lise programını hazırlayan Fikribilim Koleji, okul sosyal ortamı içinde öğrencilerini, dünyaya birikimlerini sunabilen, toplumsal yaşam içerisinde rol/sorumluluk alan, bireysel geleceğine özgün iradesiyle yön verebilen, tercih yapabilen ve yarını şekillendiren gençler olarak hayata hazırlamaktır.
Fikribilim Koleji gençliğin doğasında var olan sınırsız enerjiyi dünyanın geleceğine faydalı bir sinerjiye dönüştürebilecek özgürlük ortamını sağlayan bir eğitim atmosferini ruhen ve fiziken tesis edebilmiş ender kurumlardan biridir. FikriBilim Koleji’nde irfanı hür olmak; kodlama bilgisiyle ürettiği robotu görme engelli bir bireyin faydasına, dijital becerilerini sosyal medya üzerinden dikkat çekeceği Afrika’daki bir sıkıntıya, matematik bilgisini toplumda mühendise mi yoksa doktora mı ihtiyaç olduğu öngörüsüne ya da eğitiminden aldığı özgüveni hem kendisini hem de toplumu daha refah kılacak bireysel tercihlere dönüştürebilen gençlere özgürlükler sunmak demektir. Bu hedeften hareketle, Proje Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi ve Finans Okuryazarlığı, Girişimcilik ve İnovasyon Atölyeleri programa getirilen yenilikler arasındadır.
 
Eğitime Özel Mimari

Fikribilim Koleji, eğitim hedeflerine ulaşmak için, eğitim programı ve  akademik eğitim ekibi kadar, bireyin zamanının çocuğunu geçirdiği eğitim binasının fiziki koşullarının da eğitim/öğretim üzerinde doğrudan etkili olduğu inancı ile, okul mimarisini eğitim programına göre şekillendirecek önlemler almıştır. Program içerisinde yer alan tüm atölye programları, tam donanımlı atölyelerde, bireysel ihtiyaçlara göre nitelikli materyaller ile uygulanmaktadır. 8000 metrekare kapalı alana sahip eğitim kurumunda, teknolojik olarak donatılmış 36 derslik, Bilişim, Görsel Sanatlar, Müzik, Steam, Fen Bilgisi, Fizik,Kimya,Biyoloji Laboratuvarı, Mindlab ve Hareket Atölyesi, Spor Salonu, Yüzme Havuzu ve Kütüphane’nin yanısıra öğrencilerinin keyifle vakit geçirdiği Kafeterya ve Yemek salonu bulunmaktadır.
 
Fikribilim Koleji’nden Yeni Yılda Bursluluk İmkanı
 
Fikribilim Koleji, yeni eğitim öğretim döneminde 2. Sınıftan 11. Sınıfa kadar (8. Sınıf hariç) tüm kademedeki öğrencilerin katılımına açık olan; akademik başarının yanısıra analitik düşünme ve genel yeteneğinin de değerlendirildiği Fikribilim Kabul Sınavı (FKBS)  5 ve 6 Ocak 2019 tarihlerinde Beykent Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir. Eğitim kurumunun sunduğu nitelikli eğitim ayrıcalıklarından faydalanmak isteyen tüm öğrenciler www.fikribilimkoleji.com adresinden ya da bizzat eğitim kurumunu ziyaret ederek başvuru yapabilecektir.
 
5 Ocak 2019 Cumartesi 9:30, 12.00 ve 14.00 seansları, 6 Ocak 2019 Pazar 11.00 ve 13.30 seanlarından herhangi birine katılarak, eğitim bursları ve diğer olanaklardan faydalanma hakkı kazanabileceklerdir.