Erzincan Günleri 14-17 Ekim'de Maltepe'de Esecek!..

Erzincan`ın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, turizmdeki değerleri, yöresel lezzetleri ve tüm renkleri, 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı' na taşınıyor

6.10.2021 15:55:00 0
Erzincan Günleri 14-17 Ekim

Erzincan Konfederasyonu (EKON) ile İstanbul Erzincanlı Dernekler Federasyonu, İlçe Dernekleri ve İstanbul’da bulunan Erzincan Derneklerinin öncülüğünde 5’nci Erzincan Tanıtım Günleri 14-17 Ekim tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda başlıyor. Erzincanlıların gururu ve Türkiye’de burs rekortmeni olan EKEV’in ve ERSİAD’ın da alanda Kültürel etkinlik için geniş standı yer alacak.

 
Geçtiğimiz ay içerisinde Erzincan Kültür ve Eğitim Derneği (EKEV) Başkanı Sadık Ağca ve Erzincan İşadamları Derneği Başkanı Saim Bahadır ve Yönetim Kurulu’nun da düzenlediği ve İstanbul’da bulunan Erzincan’ın İlçe ve Belde Derneklerinin de bir araya getirilerek yaptığı toplantı sonrasında ise; daha etkin, daha şeffaf, ayrımcısız ve daha çok katılımın sağlanabilmesi için “Derneklerle birlikte organize edilmesi” kararı alınırken, mevcut İlçe, Belde ve Köy Derneklerinin de katkılarıyla yapılacak olan 5. Erzincan Tanıtım Günleri 14-17 Ekim günleri Maltepe’de yapılacak. EKEV Yönetiminin düzenlediği toplantıya, mazeretli olan Erzincan Konfederasyonu (EKON)’un dışında İlçelerin ve Beldelerin Dernek Başkanlarından çoğunluğu katıldı…
 
‘Gönül Şehri Erzincan İstanbul’a Geliyor’ sloganıyla yapılacak olan etkinliğe Erzincan Valiliği, Belediyesi, İlçe ve Belde Belediyeleri ile Erzincan Protokolü, İstanbul’da bulunan Erzincan Dernekleri ve STK Yöneticilerinin de katılacağı bildirildi. Ayrıca yerel esnaflar da stantlar açarak yöresel ürünleri de sergileyecek.
 
5. Erzincan Tanıtım Günlerine, daha yoğun ilgi ve katılımın olması bekleniyor. Erzincanlı olan 'Son Başbakan' ve TBMM Başkanlığı yapan Binali Yıldırım’ın da bilgileriyle son şekli oluşan ve Erzincan Konfederasyonu ile İstanbul Erzincanlı Dernekler Federasyonu ve İstanbul’da bulunan Dernekler öncülüğünde yapılacak olan Erzincan Tanıtım Günleri 14-17 Ekim tarihleri arasında Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.
 
Öte yandan ’Gönül Şehri Erzincan İstanbul’a Geliyor’ sloganıyla yapılacak olan etkinlikte ve Erzincan Tanıtım Günleri’ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Yapılacak olan 5. Erzincan Günleri’nin öncekilerden çok daha kapsamlı ve muhteşem şekilde geçmesi için de İstanbul’daki İlçe, Belde ve Köy Dernek Başkanları da şimdiden yoğun çalışmalara başlamış durumda.
Öte yandan, Erzincanlı sevilen ünlü sanatçıların konserler de vereceği “5. Erzincan Tanıtım Günleri”ne şimdiden on binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.
 
Haber: Mehmet Gülnahar