ENGELLİ ÇOCUKLAR TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ’NDE UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin bu haftaki konukları engelli çocuklar ve aileleri oldu. Unutulmaz bir gün yaşayan çocuklar gönüllerince eğlendi

BEYLİKDÜZÜ 30.05.2024 14:44:00
ENGELLİ ÇOCUKLAR TÜRKİYE DENİZ CANLILARI MÜZESİ’NDE UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI



Beylikdüzü’nde hizmet veren ve adını tüm dünyaya duyuran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi özel gereksinimli çocukları ve ailelerini ağırladı. Müzeye gelen çocuklar, meşale, konfeti ve sazlarla karşılandı. Çocuklar, hep birlikte sazla çalan şarkılara eşlik ettiler.

MÜZEYİ GEZDİLER TAVŞANLARI BESLEDİLER

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde bulunan mumya balıkları yakından görme fırsatı bulan çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Müze’deki balıklar hakkında çocukları bilgilendiren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, daha sonra çocuklara ve ailelerine balık ekmek ikram etti. Özel çocukları ve ailelerini tesiste ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Balcı, “Özel çocuklarımızla bugün güzel ve keyifli bir gün yaşadık. Önce onlarla birlikte minik dostlarımızın öğle yemeğini verdik. Daha sonra müzemizde bulunan mumya balıkları birlikte inceledik. Engelliler haftasında çok fazla yoğunluk olduğu için onları bugün ağırladık. Kardeşlerimizi çok seviyorum” ifadesini kullandı



KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIM

Kardeşlerimize herşey feda olsun diyen Balcı, “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Balıkçı Kenan olarak her zaman özel gereksinimli kardeşlerimizin yanındayım. Bugün de onlarla birlikte keyifli, güzel bir gün yaşayalım istedik. Balıklardan, denizden ders aldılar. Çok hoşlarına gitti. Onlara hoş geldin partisi de yaptık. Herkes eğlendi coştu. Değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu değerlerimize gönül verdikleri için, gönülden sarıldıkları için emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ederim” dedi.



ÇOCUKLAR MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZ

Çocukların Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde mutlu vakit geçirdiklerini ifade eden vakıf sorumlusu Meliha Akyıldız, “Bugün özel çocuklarımızla burada buluşmaktan çok mutluyuz. Kenan bey sağ olsunlar bizleri ağırladılar. Çocuklarımız müzeyi ziyaret etti. Balık ekmek yedi. Bu organizasyonu düzenleyen herkese çok teşekkür ederim. Çocuklarımız çok mutlular. Hepsi birbirinden değerli özel çocuklarımız” ifadesini kullandı.

BURADA ÇOK MUTLU OLDUK
 

Ziyarete gelen çocuklardan Esma Saygılı ise, “Burada mutlu olduk. Şarkılar söyledik. Mumyalanmış balıkları gördük. Daha önce görmemiştim çok şaşırdım. Arkadaşlarıma da anlatacağım” şeklinde konuştu. Çocuğu ile beraber ziyarete gelen anne Nazlı Çalışkan’da, “Çok teşekkür ederim bize böyle bir imkan sundukları için. Çocuklar için de değişiklik oluyor bizim için de değişiklik oluyor. Bütün gün evde çocuklarla oluyoruz burası bizim içinde değişik oldu. Farklı oldu bizim için” ifadesini kullandı.