Doktorlar ve sağlık çalışanları Tıp Balosu`nda buluştu

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün gelenekselleşen 14 Mart Tıp Balo`suna bu yılda çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı katıldı.

SAĞLIK 14.03.2016 17:32:08 0
Doktorlar ve sağlık çalışanları Tıp Balosu`nda buluştu

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle World Point Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen "Tıp Balosu"na Büyükçekmece ilçesinde görev yapan doktor ve sağlık personeli yoğun bir katılım gerçekleştirdi.

Yurtdışında bulunduğu için bu yılki Tıp Balosu'na katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geceye gönderdiği mesajda doktorların ve sağlık çalışanlarının çok kutsal bir görev icra ettiklerinin altını çizerek; 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

"Yılmadan, usanmadan çalışacağız"

Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Büyükçekmece Kolan Hastanesi Başhekimi Dr. Önder Yüksel Eryiğit, çok kutsal ancak bir o kadar da zor bir mesleği icra ettiklerini belirterek; "Bizler hiç mesaisi olmayan bir iş yapıyoruz. 7 gün, 24 saat, 365 gün gece gündüz çalışıyoruz. Gerçekten de çok zor bir görev üstleniyoruz. Yeri geliyor şiddete maruz kalıyoruz. Yeri geliyor ölüm tehditleri alıyoruz. Yeri geliyor canımızı veriyor ve bu uğurda şehit olan arkadaşlarımız var. Hayat sağlıksa sağlığın temeli de hekimlerdir. Bu bilinçle bizler bıkmadan, yılmadan, usanmadan mesleğimizi yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

"Kutsal bir görev icra ediyorsunuz"

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok ise konuşmasında, insanların hayata gözlerini açtıkları andan itibaren ilk olarak doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarını gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Siz değerli sağlık çalışanları insanların yaşamında çok önemli bir yer ifade edersiniz. Bilimsel gelişmeler insanların yaşamlarını kolaylaştırır. Tıptaki gelişmeler de insanların sağlıklı yaşamasını sağlar. Sağlıklı insanlar sağlıklı toplumların oluşmasını sağlar. Bu açıdan sizlerin insan hayatında ne denli önemli ve kutsal bir yer ifade ettiğinizi özellikle bir kez daha belirmek istiyorum."

Büyükçekmece'ye 53 yılını verdi

Yapılan konuşmaların sonrasında Büyükçekmece'de 50 ve 25 yıldır görev yapan doktorlara plaket verildi. Büyükçekmece'de 53 yıldır görev yapan Uzman Doktor T. Erdem Yügen'in plaketini ise Belediye Başkan Vekili Hayrettin Altunok ve Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün birlikte verdi. Çılgın Metin Konseri ile devam eden gecede sağlık personeli çalışanları gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.