CHP’Lİ AKILLI: “ÇOCUKLARIMIZI KARANLIĞA GÖMMEYİN, SAAT UYGULAMASINI DÜZELTİN”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, sabit saat uygulaması ile ilgili konuştu.

POLİTİKA 8.02.2022 09:17:00 0
CHP’Lİ AKILLI: “ÇOCUKLARIMIZI KARANLIĞA GÖMMEYİN, SAAT UYGULAMASINI DÜZELTİN”


 

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, sabit saat uygulaması ile ilgili konuştu. Hükümete çağrıda bulunan CHP’li Akıllı, “Bakan gitti saat uygulaması kaldı. Çocuklarımızı karanlığa gömmeyin, uygulamadan vazgeçin” dedi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabit saat uygulaması sebebiyle karanlıkta okula giden öğrencilerin can güvenliği için reflektörlü çanta çıkartması dağıttıklarını duyurdu. Okulların açılmasıyla birlikte “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” sloganıyla öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak için çıkarılan “reflektörlü çıkartma” uygulaması başlatıldı ve karanlıkta okula gelen öğrencilere çıkartmalar dağıtıldı.


“GİDEN BAKAN GERİDE UCUBE BİR UYGULAMA BIRAKTI”


CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin projesinin önemine dikkat çekerek, hükümete çağrıda bulundu. Başkan Akıllı şu ifadeleri kullandı:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sayın Mansur Yavaş başkanlığında zor zamanlarda halkın yanında olmaya devam ediyor. “Reflektörlü çıkartma” uygulaması da bunun örneklerinden sadece bir tanesidir. Bu nedenle Sayın Yavaş’a ve büyükşehir belediyesine teşekkür ederiz. Öte yandan büyükşehir belediyesinin böyle bir uygulama yapmasına vesile olanlara da birkaç kelam etmek gerekir. Vatandaşlarımız, bilhassa da küçücük evlatlarımız sabahın erken saatlerinde kalkarak okula gidiyor ve karanlığın içinden geçerek, gün aymadan bunu yapıyor. Sabit saat uygulamasını getiren damat bakan gitti ancak geride anlamsız, hiçbir soruna çare olmayan aksine bambaşka sorunlara yol açan ucube bir uygulama bıraktı.”


“VATANDAŞI KARANLIĞA MAHKÛM ETMEYİN”


“Bu yanlıştan artık dönülmeli. Hükümet, çocuklarımızı karanlığa gömmekten artık vazgeçmeli ve bu uygulama derhal kaldırılmalıdır. Ülke zaten kötü yönetiminiz yüzünden karanlık dönemlerden geçerken bir de sabahın aydınlığını milletimize çok görmeyin. Biliyoruz gideceksiniz, biz iktidara geldiğimizde bu saçma uygulamayı kaldıracağız ancak vatandaşı kısa sürede olsa karanlığa mahkûm etmeyin!”